Haberler

Örnek Besici

Balıkesir'in Burhaniye İlçesi'ne Bağlı Dutluca Köyü'nde Keçi Besiciliği Yapan Hüseyin Yılmaz, 13 Yıl Önce Başlattığı Saanen Melezleşme Çalışmalarında Büyük Başarı Elde Etti ve İlçenin Örnek Besicisi Oldu.

Balıkesir'in Burhaniye İlçesi'ne bağlı Dutluca Köyü'nde keçi besiciliği yapan Hüseyin Yılmaz, 13 yıl önce başlattığı saanen melezleşme çalışmalarında büyük başarı elde etti ve ilçenin örnek besicisi oldu.

İlçenin Dutluca Köyü'nde keçi besiciliği ile uğraşan Hüseyin Yılmaz, örnek besici haline geldi. 13 yıl önce Balıkesir Tarım İl Müdürlüğü'nden satın aldığı 2 saanen teke ile melezleşme çalışmalarına başlayan Yılmaz, 130 baş keçinin sahibi olurken, yöreye de çok miktarda damızlık saanen kazandırdı. Çocukluğundan beri keçi besiciliği yaptığını belirten 43 yaşında ve 3 çocuk babası Hüseyin Yılmaz, saanen keçilerinin çok sütlü ve ormana zarar vermeyen ırk olduğunu söyledi. Damızlık saanen satın almak için çok sayıda insanın kendisini aradığını belirten Yılmaz, "13 yıl önce Balıkesir Tarım İl Müdürlüğü'nden 2 baş saanen ırkı teke satın aldım. Bunlarla başlattığımız melezleşme çalışmaları sonucu 5 yıl içinde sürünün tamamı saanen ırkına döndü. Şu anda 130 başlık saanen sürüsünün sahibiyim. Yöremizde çok sayıda damızlık sattım. Tokat, Çanakkale ve Muğla illerine de damızlık saanen verdim. Geçtiğimiz yıl 18 baş oğlağı Tokat'a sattım. Sürüde keçi başına 4.5 litre süt alıyorum. Bu keçilere büyük talep var. Sürüdeki sayıyı çok düşürmemek için çok da satmak istemiyorum. Süt verimi yüksek olan bu keçi ırkı ormana da zarar vermiyor. Ayrıca bir batında ikiz, üçüz hatta dördüz yavru yapanlar oluyor" dedi.

(SŞ-EŞ)

29.04.2007 14:01 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı? 27 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 27 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title