Haberler

Ordu: 24 Kasım Öğretmenler Günü

- Ordu'nun Ünye İlçesi'nde, Geçirdiği Kalp Krizi Nedeniyle Vefat Eden Merhum Öğretmen Saim Yılmaz İçin Hazırlanan Hizmet Şeref Belgesini Alan Eşi, Gözyaşlarını Tutamadı.

- Ordu'nun Ünye İlçesi'nde, geçirdiği kalp krizi nedeniyle vefat eden merhum öğretmen Saim Yılmaz için hazırlanan hizmet şeref belgesini alan eşi, gözyaşlarını tutamadı.

İlçede 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı çerçevesinde ilk olarak Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Tören bitiminde, ilçede görev yapan resim öğretmenlerinin farklı özelliklerde yaptığı tabloların yer aldığı Ünye Öğretmenevi'ndeki sergi açılışı gerçekleştirilerek kutlamalara Belediye Kültür Sitesi'nde devam edildi. Burada saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kutlama programında günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından emekli öğretmenlere hizmet şeref belgeleri verildi. 7 kasım gecesi geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden Şehit Cemal Mutlu İlköğretim Okulu Öğretmenleri'nden Saim Yılmaz'ın belgesi ise eşi Güner Yılmaz'a, Ünye İlçe Emniyet Müdürü Halit Aysan tarafından verildi. Belgenin verilmesi sırasında duygulu anlar yaşandı. 27 yıldır sürdürdüğü öğretmenlik hayatında, 49 yaşında iken vefat eden merhum öğretmenin iki çocuğundan biri olan İnönü İlköğretim Okulu 7.sınıf öğrencisi Selin Yılmaz da annesi ile birlikte, babası için hazırlanan hizmet şeref belgesini almak için kutlama programının yapıldığı salona geldi. Ünye İlçesi'ndeki 24 kasım Öğretmenler Günü kutlamasının gündüz gerçekleştirilen bölümü stajyer öğretmenlerin yemin etmesi ile sona erdi.

(OU-SA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

title