Haberler

Onun Evi, Koltukları, Odası Sınıfı Oldu...evde Eğitim Gören Meryem, Karnesini Aldı

Onun evi, koltukları, odası sınıfı oldu.

Onun evi, koltukları, odası sınıfı oldu...Evde eğitim gören Meryem, karnesini aldı

Adana'da kalıtsal hastalıktan dolayı evde eğitim gören 1. sınıf öğrencisi Meryem karnesini evinde aldı

Meryem Akbulut: "Kaymakam olmak istiyorum"

ADANA - Adana'da Kistik Fibrozis adı verilen kalıtsal bir hastalığa yakalandığı için evde eğitim gören 1.sınıf öğrencisi Meryem Akbulut, karnesini evinde aldı.

Abdullah ve Zeynep çiftinin 6 çocuğundan birisi olan 10 yaşındaki Zeynep, doğuştan Kistik Fibrozis adı verilen kalıtsal bir hastalığa yakalanınca okula gidemedi. Aile bu yıl, Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği 'Yalnız Değilsiniz' projesine başvurup kızlarının evde eğitim görmesini istedi. Daha sonra Aliye İzzet Begoviç İlkokulu'na kaydolan Meryem'e evde eğitim görmesi için bakanlık tarafından sınıf öğretmeni Vildan Ölmez görevlendirildi.

Haftada 3 gün, toplam 10 saat olmak koşuluyla Türkçe, Matematik ve Hayat Bilgisi dersleri alan Meryem, bugün de karnesini Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzettin Aydın'ın elinden aldı. Meryem'in bu mutlu anı ise İhlas Haber Ajansı tarafından görüntülendi.

"Kaymakam olmak istiyorum"

Karnesini aldığı için çok mutlu olduğunu belirten Meryem, "Ders çalıştım. Yapamadıklarımı öğretmenime sordum ve yaptım. Okumayı, yazmayı öğrendim. Öğretmenimden çok memnunum. Tek hayalim okulda arkadaşlarımla okumak. İleride kaymakam olmak istiyorum" diye konuştu.

Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzettin Aydın ise, "Bakanlığımızın evde eğitim alan öğrencilere yönelik bir projesi var. Uzun süreli tedavi gören çocuklarımıza evde veya hastanede eğitim veriyoruz. Gönüllü öğretmenlerimizden görevlendirme yapıyoruz. Şuanda Seyhan'da 78 öğrencimiz var böyle eğitim gören. Haftada 3 gün eğitim veriyoruz. Böylece eğitimden geri kalmamalarını sağlıyoruz. İyileştikten sonrada akranlarıyla birlikte eğitimlerine devam edecekler" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Seyhan Aydın Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title