Haberler

Online Oyun Dolandırıcısı Yakalandı

Online Oyunlarda Oyun Karakterİnşaat Mühendisi Yakayı Ele Verdi.

Dolandırıcılığı 'Dofus' isimli oyundan gerçekleştirildiği iddia edilen şahsın, hesabına binlerce lira para aktardığı öne sürüldü.

Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun 37 yaşındaki Burak Atalay, isimli dolandırıcının ilginç para çarkı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü'ne gelen bir ihbar maili ile ortaya çıktı. İhbar mailine göre, Burak Atalay, İnternet üzerinden oyun oynanan Fransa kaynaklı "Dofus" adlı oyunda etap (level) atlatmak, karakter satın almak, farklı özellikler satın almak isteyen oyunculara para karşılığı satış yapmayı teklif ettiği anlaşıldı.

Yapılan çalışmada, Levent'te lüks bir evde oturan Burak Atalay'ın banka hesaplarını ve para trafiğini incelemeye alındı. İnceleme sonunda ev adresi tespit edilerek operasyon gerçekleştirildi. Eve giden polisler Altay'ın bilgisayarına el koydu. Bilgisayarda yapılan incelemede Burak Atalay'ın, oyunda özel güçler elde ettiği yazılımı ile çocuklara istedikleri karakterlere, istedikleri özellikleri vermek karşılığında para kazandığı tespit edildi. Banka hesapları incelenen Burak Atalay'ın hesabına çeşitli illerden bin ile 70 TL arasında, yüzlerce transfer yapıldığı, provizyon bilgisine de okul aidatı, eğitim gideri, kitap parası gibi bilgiler yazıldığı ortaya çıktı.

ÇOCUKLAR ANNE BABALARINA YALAN SÖYLEDİ

Polis yaptığı araştırmada Eskişehir'de çocukları kandırılan C.C ve C.S adlı velilere ulaştı. Çocuklarının zaman zaman kendisinden "Okuldan istediler" diyerek para istediğini ve bu parayı Burak Atalay'ın hesabına yatırarak oyunla ilgili özel güçler edindiklerini ifade etti. Şikayetler üzerine gözaltına alınan Burak Atalay, çıkarıldığı Kadıköy Adliyesi?nde tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title