Haberler

Öksüz, Mezardan Çıkartılıyor

Almanya'nın Frankfurt Şehrinde 2007 Yılının Mayıs Ayında Evinde Ölü Bulunan ve Ardından Hristiyan Mezarlığına Gömülen Bartınlı Gurbetçiyi, Merkezi Duisburg'da Bulunan "Buhara" Adlı Cenaze Fonu, Mezardan Çıkarıp Memleketi Bartın'a Defnedecek. Bartınlı Mehmet Ökzüz (77) 11 Ay Sonra Memleket Topraklarına Kavuşacak.

Almanya'nın Frankfurt şehrinde 2007 yılının Mayıs ayında evinde ölü bulunan ve ardından Hristiyan mezarlığına gömülen Bartınlı gurbetçiyi, merkezi Duisburg'da bulunan "Buhara" adlı cenaze fonu, mezardan çıkarıp memleketi Bartın'a defnedecek. Bartınlı Mehmet Ökzüz (77) 11 ay sonra memleket topraklarına kavuşacak.

Almanya'da yaşayan Yaşar Bilir, Mehmet Öksüz'den (77) borç olarak aldığı 450 Avro'yu ödemek için evine gitti. Evde kimseyi bulamayan Bilir, "Öksüz'ün yaklaşık 2 ay önce trafik kazası geçirdiğini, tedavisinin ardından evine gönderildiğini ve bir süre sonra da burada ölü bulunduğunu" öğrendi. Bilir, yaptığı araştırmada, Alman yetkililerin, Öksüz'ün yakınlarına ulaşılamayınca, kimsesiz olduğu gerekçesiyle Hristiyan mezarlığına gömdüğünü belirledi. Almanya'da ve Bartın'da Karadeniz cenaze firması bulunan Mustafa Gökkaya'ya telefonla ulaşan Bilir, durumun Öksüz'ün ailesine bildirmesini istedi. Konudan haberdar olan Mehmet Öksüz'ün damadı Hasan Dağlıoğlu, Öksüz'ün Almanya'nın Hamburg kentinde ABD'ye ait bir askeri üsten emekli olduğunu ve uzun süre haber alamadıklarını söyledi. Mustafa Gökkaya'dan, Almanya'daki firmasının aracılığıyla konunun araştırılmasını istedi. Dağlıoğlu, araştırmada, Öksüz'ün 27 Mayıs'ta Frankfurt'ta Hristiyan mezarlığına gömüldüğünü öğrendi. Bunun üzerine Bartın'da yaşayan aile Öksüz'ün mezardan çıkarılıp, memleketine getirilmesi için "Buhara" adlı cenaze fonuna başvurdular.

Fon yetkilisi Burhanettin Uysal, cenazeyi hafta içi çakıracaklarını ve Bartın Asri Mezarlığına defin edeceklerini belirtti. Uysal, "Frankfurt şehrinde Hristiyan mezarlığında gömülü olan Mehmet Öksüz'le ilgili işlemlerimiz tamamlandı. Bu cenazeyi en geç haftaya çıkaracağız ve de Bartın Asri Mezarlığına defin edeceğiz. Türkiye'deki ailesi Öksüz'ün cenazesini dört gözle bekliyor. Biz fon olarak elimizden geleni yaptık. Kendi imkanlarımızla Öksüz'ü çıkaracağız. Avukatımız Frankfurt Mezarlık Müdürlüğü'ne başvurdu. Gereken hukuki işlemler tamamladı. Önümüzde engel kalmadı. Mezarlığın bizden istemiş olduğu bir ücret vardı, onu da sağladık. Şimdi en geç haftaya Öksüz'ü mezardan çıkaracağız. Şu anda bir sorunumuz kalmadı '' dedi.

(MAO-ET-Y) 09.04.2008 14:13 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title