Haberler

Öger Tur Yönetim Kurulu Başkanı Öger Türk Turizmini Değerlendirdi

Ünlü İşadamı, Öger Tur Yönetim Kururu Başkanı ve Avrupa Parlamento Milletvekili (Spd) Vural Öger, Türkiye'nin Turizmde İyi Bir İmaja İhtiyacı Olduğunu Söyledi.

Ünlü işadamı, Öger Tur Yönetim Kururu Başkanı ve Avrupa Parlamento Milletvekili (SPD) Vural Öger, Türkiye'nin turizmde iyi bir imaja ihtiyacı olduğunu söyledi.

Berlin'de düzenlenen 41. Uluslararası Turizm Borsası'nda konuşan Öger, Türkiye'nin karakteristik yapısını ortaya çıkararak yapılanmaya gidilmesi gerektiğini belirtti. Öger, büyük şehirlere yönelik turizmle, sahil turizmini mukayese etmenin doğru olmadığını vurgulayarak, "Paris ve Londra gibi kentlere giden turist sayısı Türkiye'den daha fazla. Almanya'dan senede üç dört defa, haftasonları Paris ya da Londra'ya gidenler var. Sonuçta bir saatlik uçuşlar. Bugün Almanya'nın batısından araba ile de Paris'e gidebilirler. Dolayısıyla büyük şehirlere yönelik olan turizmle sahil turizmini mukayese etmemek lazım. Bugün Prag'a her sene 20 milyon turist gidiyor. Ama Berlin-Prag arası 45 dakika. İstanbul'a 3 saatte uçuyorsunuz" diye konuştu. "Turizmde her zaman rakamlar konuşuyor" diyen Öger, "Biz burada televizyon, çelik satmıyoruz. İnsanlarla haşır neşiriz. Bizim turisti birinci derecede görüp ikinci derecede de otelleri, şehir dışındaki yerleşmeyi ve yaşam tarzını yeniden ele almamız lazım. Turizm bakanlığı bu alanda büyük masraf yaptı. Yanlız planın, Yunanistan sınırından Suriye sınırına kadar tüm sahilleri yeniden ele alıp yerleşme merkezleri, milli parklar, özel konutlar ve otellerin nerelere konacağı öngören bir plan olması gerekir diye düşünüyorum" dedi. İlk yapacak şeyin sahillerdeki betonlaşmayı önlemek olacağını vurgulayan Öger, "Sahillerde iki kattan fazla özel konutlara, dört kattan fazla otellere müsade edilmemesi iyi bir şey olur. Turizm da ağaç boylarının, bina boylarının üstünde olması gerekir diye bir kural var. Bunun uygulanması lazım diye düşünüyorum. Ayrıca eski yapıların ön plana çıkması, yeni yapılarda bu otantik tarzın korunması, Osmanlı Selçuk mimarisini içeren ve Akdeniz'in özelliğini içeren ilginç binalar oluşturmak gerekir. Yoksa İspanya'nın ya da herhangi bir ülkenin inşaat tarzında inşaat yapmak anlamlı olmaz" diye belirtti. Öger, Türkiye'nin turizmde kendi kimliğini öne çıkarması gerektiğini ifade ederek, "Türkiye'ye giden insanların İspanya ya da İtalya'ya gidenlerin gördüğü yerleşim birimi dışında Türkiye'nin karekterini içeren bir manzara görmesi lazım. Bu bir imaj olayı. Turizm eşittir imajdır. Yani bir ülkenin imajı doğrudan gelen turistle orantılıdır. İyi imajı olan Türkiye daha iy turizm yapacaktır. Türkiye'nin iyi bir imaja ihtiyacı var" dedi.

ÖGER TUR 2005 YILINDAKİ RAKAMLARA ULAŞACAK

2006 yılını, 2005'e kıyasla büyük bir kayıpla kapatan Öger Tur'un bunu 2007'de telafi edeceğini söyleyen Vural Öger şöyle konuştu: "2005 yılındaki başarıya Türkiye'de ulaşacağımız düşünüyoruz. Artışlarda zaten bunu kanıtlıyor. Bu arada batı Avrupa'da turist sayısında azalama varken, Rusya'dan da bir artma oldu. Rusya piyasyası çok büyüyor. Ayrıca aynı şekilde İngiltere piyasası büyüyor. Bu sene birinci piyasa yine Almanya olacak. İngiltere'den gözle görülür bir artış var. Türkiye'nin turizm açısından geleceği parlak. Biz ürünü çeşitlendirebilirsek, otelden sonraki alanlarda daha güzel düzeltmeler yaparsak ve daha iyi bir hayat stili sunabilirsek sayılarda daha fazla artma olacaktır."

Öte yandan, 41. Uluslararası Turizm Borsası'na da daha sevinçli katıldıklarını aktaran Öğer, daha şimdiden rezervasyonlarda yüzde 28 artış kaydettiklerine dikkat çekti. Öger, "Bu seneki fuara daha sevinçli girdik. Geçen seneki gibi değiliz. Çünkü bizim Öger olarak yaz rezervasyonlarımızda yüzde 28'lik bir artış var" dedi. Geçen sene kuş gribi, karikatür krizi, yaşanan terörist olayları gibi nedenlerle rezervasyonlarda yüzde 12'lik bir düşüş olduğunu bildiren Öger, "Beklentilerimize ulaşamadık. Ama 2006'da genel olarak Türkiye'ye giden turist sayısında bir azalma oldu. Şimdi ise destinasyondaki otel sayılarını artırdık. İzmir'e ve Ege bölgesine olan uçak sayısını artırdık. Otellerde daha iyi bir seçim yaptık. Uçakların sayısını artırdık. Almanya'nın hemen hemen tüm bölgelerine çok geniş bir uçak programı yaptık. Sezona hızlı bir şekilde giriyoruz" açıklamasında bulundu.

Vural Öger, yaz aylarında 400'ün üzerinde haftalık seferleri olduğunu belirterek, "Almanya'nın bütün havalimanlarına Türkiye bağlıdır. Türkiye'de yeni destinasyonlar açtık. Büyük şehirlerin neredeyse tamamından, Almanya'dan Türkiye'ye sefer koyduk. Hamburg, Düsseldorf, Frankfurt'tan hergün Antalya seferimiz var. Ayrıca aynısı İstanbul için de geçerli. Dolayısıyla geniş bir uçak programı yaptık. 2006 kötü bir seneydi ve 2006'yı geride bıraktık. Biz artık geleceğe bakıyoruz. Neyi daha iyi yapabileceğimizin muhakemesini yapıyoruz. 2007 senesinin çok daha iyi olacağını görüyoruz. Onun için geçmişteki iyi olmayan bir seneyi devamlı masaya getirmenin bir manası yok" diye kaydetti.

Gelecek yaz sezonu için Anadoludaki kültür turları sayısını artırdıklarını bildiren Öger, "Kültür turu artı otel programları şeklinde programlar yaptık. İstanbul için ayrı bir katalog yaptık. Aileler için ayrı, Welness için ayrı bir katalog yaptık. Sağlık turizmine önem verdik ve onun için de ayrı bir katalog yaptık. Kısaca bu yaz biz Öger Tur olarak 7 ayrı Türkiye katoloğu ortaya çıkarıyoruz. Bu herkesin beklentilerine yanıt verebilecek kapasitede. Destinasyon için ayrı ve müşteri profilini içeren için ayrı katalog yapıldı. Ailesiyle Türkiye'ye gitmek isteyen aile kataloğunu alıyor ve daha rahat seçebiliyor. Bunlar arasında spor ve golf da mevcut" şekinde konuştu.

(SE-SŞ-SŞ-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Pazar günleri döviz büroları açık mı? Döviz bürosu Cumartesi ve pazar günleri çalışıyor mu 2024? Kuaförler pazar günü açık mı? Kuaförler pazar günü çalışıyor mu 2024? Hıdırellezde dilek dilemek günah mı? Hıdırellez kutlamak caiz mi, haram mı? Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title