Haberler

Ödemiş Belediye Meclisi, Belde Belediyelerinin Taleplerini Görüştü

Ödemiş Belediye Meclisi'nin mart ayı olağan toplantısı gerçekleştirildi.

Ödemiş Belediye Meclisi'nin mart ayı olağan toplantısı gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Bekir Keskin başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, Bütünşehir Yasası sonrası belde belediyelerinin izin talepleri ele alındı.

Toplantı öncesi Belediye Başkanı Keskin ve diğer meclis üyeleri, Dünya Kadınlar Günü sebebiyle salondaki kadın meclis üyelerine, toplantıyı takip eden Ödemiş Kadın Kooperatifi üyelerine ve diğer kadın yetkililere karanfil dağıttı.

Toplantıda ilk gündem maddesi Gölcük Belediyesi'nin bazı taşınmazları 10 yıllığına kiraya vermek için izin talebinde bulunması oldu. Bütünşehir yasasının geçici 1. maddesinin kapatılan belde belediyelerinin bazı konularda bağlanacakları ilçe belediyelerinden izin alma zorunluluğunu getirmesi nedeniyle Gölcük Belediyesi'nin 54 adet gayrimenkulü 10 yıllığına kiraya verme talebi toplantıda ele alındı.

Hukuk-İmar Ortak Komisyonu'nun kamu yararı bulunmaması nedeniyle Gölcük Belediyesi'nin izin talebine verdiği ret yanıtı Ödemiş Belediye Meclisi'nce de oybirliği ile onaylandı.

İkinci madde olarak Ödemiş Belediye sınırlarından Gölcük Beldesi'nde kalan Pırlanta Evleri Yapı Kooperatifi'ne kadar olan kısımdaki 700 metrelik yol genişletmesi konusunda yapılan imar plan değişikliği konusu görüşüldü. Bu konuda Gölcük Belediyesi'nin imar değişikliği talebi İmar Komisyonu'nca uygun bulunmazken, belediye meclisi de imar komisyonunun ret kararını oybirliği ile onayladı. 3. gündem maddesi olan Manyası Caddesi'ndeki bazı taşınmazların kamulaştırması da oybirliği ile imar komisyonuna sevk edildi.

Gündemin 5 ve 6. maddelerinde Çaylı Belediyesi'nin bazı taşınmazların satışı konusundaki izin talebi görüşüldü. Her iki madde de oybirliği ile Hukuk-İmar Ortak Komisyonu'na havale edildi.

Bademli Belediyesi'nin bir işçinin kıdem tazminatını ödemek için İller Bankası'ndan kredi alınması konusunda yaptığı izin talebi ise oybirliği ile kabul edildi. Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne ait 35 ZKZ 70 plakalı çöp kamyonunun Ödemiş Belediyesi'ne tahsisi de oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin son maddesi olarak Ödemiş Yöresi Kadın ve Çevre, Kültür ve İşletme Kooperatifi'nin Sabancı Vakfı 2013 yılı toplumsal hibe programına başvurduğu "İpekle Geleceğini Doku" projesine, Ödemiş Belediyesi'nin yerel ortak olarak katılması da oybirliği ile kabul edildi. Bu madde görüşülürken CHP grubundan Mualla Akgün ve Necati Gülgen, AK Parti grubundan da İsmail Gölcük, ipeğin ve ipekböcekçiliğinin yörenin ortak simgesi olduğu ve gelecek nesillere bu kültürün mutlaka aktarılması gerektiğini ifade eden konuşmalar gerçekleştirdiler.

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde Belediye Başkanı Bekir Keskin, 29 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında Ödemiş'te Süt Fuarı'nın açılacağını söyledi. Keskin, söz alan CHP'li Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Kurt'un et entegre tesisi projesiyle ilgili bilgi alma talebi üzerine bu konuda İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden destek alabileceklerini açıkladı.

Daha önce et entegre tesisi için ortak hizmet projesi uygulama konusunda İçişleri Bakanlığı'ndan görüş istediklerini aktaran Keskin, bakanlıktan kendilerine olumlu yanıt geldiğini belirtti. Et entegre tesisi konusunda Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'ndan da destek açıklaması geldiğini ifade eden Keskin, "Sayın Kocaoğlu Ödemiş'e geldiğinde yapılacak projeler arasında et entegre tesisi olduğunu da anlattım. Kendisi bu konuda bize hibe kredi verebileceklerini söyledi. Zaten halihazırda otogar ve hal inşaatları için Büyükşehir'den hibe kredi talebimiz oldu. Bu talep bu ay Büyükşehir'in gündeminde olacak. Bu nedenle et entegre tesisi konusunda da yine hibe kredi alacağımızı düşünüyorum" dedi.

CHP'li Hüseyin Kurt ayrıca, yapılacak et entegre tesisinin şahıslar yerine mutlaka belediye tarafından işletilmesi gerektiğini, belediyenin disiplin içerisinde bu işletmeyi yürütebileceğini sözlerine ekledi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gölcük Belediyesi Bekir Keskin Özgen Keskin Ödemiş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title