Haberler

Nusret Mayın Tatbikatı Nedir? Nusret Mayın Tatbikatı Başladı

Güncelleme:

Nusret Mayın Tatbikatı başladı. Nusret Mayın Tatbikatı nedir? Nusret Mayın Tatbikatı 16 ülkenin katılımıyla bugün başladı.

Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Nusret 2016 Davet Tatbikatı, Gürcistan, Katar, Kuveyt, Kore Cumhuriyeti, Lübnan gibi toplam 16 ülkeden gözlemcinin katılımıyla başladı. Tatbikat kapsamında, TCG HEYBELİADA (F-511) Korvetinde basın toplantısı düzenlendi. Gözlemci ülkelerin de hazır bulunduğu toplantıda Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Nusret 2016 Davet Tatbikatı ile ilgili bilgi veren Mayın Harbi Harekat Merkezi Başkanı Deniz Albay Burçin Erkin, tatbikatın 25 Kasım-4 Aralık 2016 tarihleri arasında İzmir Körfezi'nde başladığını söyledi. Tatbikatta, Türkiye'den 7 Mayın Avlama Gemisi, 1 Komuta-Kontrol Gemisi (Mayın Dökücü), 1 Korvet, 1 Karakol Gemisi, 1 Helikopter, 1 Mayın Toplama Botu, 1 Sualtı Savunma Görev Timi, 3 Sahil Güvenlik Botu, Hava Kuvvetleri Komutanlığından 2 F-16 uçağı ve 1 C-130 ulaştırma uçağı; NATO Daimi Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu (SNMCMG-2) kapsamında ise Yunanistan'dan 1 Komuta Kontrol Gemisi, Almanya ve Türkiye'den birer Mayın Avlama Gemisinin yer alacağı da belirtildi. Dost ve müttefik ülkelerden Bulgaristan ve Romanya'dan birer Mayın Tarama Gemisi ile İspanya'dan 1 Mayın Avlama Gemisi, Belçika'dan 1 Otonom Sualtı Aracı (AUV) Timi, Romanya ve Yunanistan'dan birer Patlayıcı Maddeleri Etkisiz Hale Getirme (EOD) Timi yer aldı.

NUSRET MAYIN TATBİKATININ AMACI NEDİR?

Türkiye'den Deniz ve Hava Kuvvetleri ile Sahil Güvenlik Komutanlığına ait yüzer ve uçar birlikler, NATO üyesi ülkelerden unsurlar ve çok sayıda ülkeden gözlemcilerin katılımıyla 4 Aralık'a kadar sürecek tatbikat ile birlik ve komutanlıkların mayın harbinin planlama, icra ve kıymetlendirme konularında eğitimini sağlamak, farklı ülkelerden katılan mayın harbi unsurlarının birlikte çalışabilirliğini geliştirmek hedefleniyor. NUSRET-2016 Davet Tatbikatı kapsamında havadan ve su üstü gemileriyle mayın dökülerek kirletilmiş saha ve kanallar, mayın avlama tarama gemileri, mayın harbi dalgıçları ve patlayıcı maddeleri etkisiz hale getirme timleri tarafından mayın karşı tedbirleri harekatı icra edilerek temizlenecek. TCG Sokullu Mehmet Paşa Gemisi'nde Mayın Filo Komutanlığınca teşkil edilecek Mayın Harbi Harekat Merkezi tarafından sevk ve idare edilecek. Mayın döküş ve mayın karşı tedbirlerini içeren 3 safhada icra edilecek tatbikatın, birinci safhası liman eğitimleri ile hava ve su üstü unsurları tarafından icra edilecek mayın döküş harekatını içeriyor. Mayın karşı tedbirleri harekatının icra edileceği ikinci safhada ise dökülen mayınlar, mayın avlama gemilerince sonarlar vasıtasıyla tespit edilecek, patlayıcı maddeleri etkisiz hale getirme timleri, mayın harbi dalgıçları ve insansız su altı cihazları tarafından teşhis edilerek etkisiz hale getirilecek. Mayın tarama gemileri tarafından icra edilecek tarama harekatıyla satha çıkarılarak toplanacak.


Kaynak: Haberler.com / Gündem

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Yunanistan Gürcistan Türkiye Gündem Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title