Haberler

Nükleer Karşıtları Antalya Yolunu Trafiğe Kapattı

CHP Mersin Milletvekilleri Ali Rıza Öztürk, Aytuğ Atıcı, Vahap Seçer'in de aralarında bulunduğu nükleer santrale karşı çıkan bir gurup, Büyükeceli belediye binası önünde toplanıp Antalya yolundan nükleer santral yoluna kadar açtıkları pankartlar...

Chp Mersin Milletvekilleri Ali Rıza Öztürk, Aytuğ Atıcı, Vahap Seçer'in de aralarında bulunduğu nükleer santrale karşı çıkan bir gurup, Büyükeceli belediye binası önünde toplanıp Antalya yolundan nükleer santral yoluna kadar açtıkları pankartlar ve sloganlarla yürüdüler. Grup, burada Antalya yolunu yaklaşık bir saat trafiğe kapatıp basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklama yapan Mersin Nükleer Karşıtı Platform Dönem sözcüsü Sabahat Arslan, Hiroşima ve Nagazakiye atılan atom bombalarının yıldönümü nedeni ile ölen insanları saygıyla anmak için toplandıklarını belirterek, " Nagazaki, Hiroşima ve Çernobil'de ve en son Fukuşima'da yüzbinlerce insanı öldüren, yüzbinlerce kilomektrekarelik toprağı kirleten, doğayı yok eden ölüm makineleri olan nükleer santraller şimdide ülkemizde insanlara ve doğaya zarar vermek için kurulmak isteniyor. Nükleer santrallerin kurulum amacının nükleer silah hammaddesinin üretilmesi ve Rusya tamamen sahip olacak. Akkuyu nükleer santralin enerjide Rusya'ya bağımlılığımızı daha çok arttıracak. Ülkemizi nükleer çöplük haline dönüştüreceğini, yöre halkına iş, AŞ sağlamayacağını, bölgemizde ekolojik dengeyi bozacağını, kurulum amacının Rusya'ya rant kazandırmak olduğunu biliyoruz. Bunun için hükümeti ülkemizde planlanan tüm nükleer santral projelerinden vazgeçmeye çağırıyoruz" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından grup olaysız şekilde dağılırken, bazı eylemcilerin nükleer santral tabelasını boyaması dikkat çekti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Bakmadan Geçme

Aziz Yıldırım hangi kanalda? Aziz Yıldırım konuşması 13 Mayıs Canlı izle! Aziz Yıldırım adaylığını açıkladı mı? (VİDEO) Aziz Yıldırım'dan Fenerbahçe başkan adaylığı açıklaması Cleveland Cavaliers Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 14 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Kaptanlık Oyunu'nu kim kazandı, kaç kaç bitti? 9 Mayıs Pazartesi kaptanlar kim oldu? Survivor kim kazandı? 13 Mayıs Pazartesi Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Siyah cenaze aracı nedir? TikTok'ta gündem olan siyah cenaze arabası olayı anlamı ne? Kızıl Goncalar 19. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 13 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Çitos Efe'nin son hali! "Çocuktan Al Haberi" Efe Koçyiğit son hali nasıl? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 13 Mayıs Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Hayatı sorgulatacak Sigmund Freud sözleri Survivor CANLI izle! 13 Mayıs Pazartesi TV8 Survivor HD izleme linki var mı? Hükümet Kadın nerede çekildi? Hükümet Kadın filmi ne zaman yayınlandı? Hükümet Kadın konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? 13-14 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Maymunlar Cehennemi: Başlangıç konusu nedir, oyuncuları kimler,ne zaman, nerede çekildi? Carl Jung'dan Hayatı Değiştirecek 10 Alıntı
Aziz Yıldırım, Fenerbahçe başkanlığına adaylığını açıkladı

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe başkanlığına adaylığını açıkladı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title