Haberler

Niğde Engelli Çocuğunu Her Gün Kucağında Okula Götürüyor

Engelli çocuğunu her gün kucağında okula götürüyorNiğde'de yaşayan 26 yaşındaki Zehra Eryaşar, doğuştan engelli kızı 7 yaşındaki Yezda'yı her gün kucağında 150 metre taşıyarak okula getirip götürüyor.

Engelli çocuğunu her gün kucağında okula götürüyor

Niğde'de yaşayan 26 yaşındaki Zehra Eryaşar, doğuştan engelli kızı 7 yaşındaki Yezda'yı her gün kucağında 150 metre taşıyarak okula getirip götürüyor.

Merkeze bağlı Ağcaşar köyünde yaşayan Zehra Eryaşar, doğuştan engelli kızı Yezda'yı, tekerlekli sandalye alamadığı için kendisi taşıyor. Kas hastası ilkokul 1. sınıf öğrencisi Yezda Eryaşar, annesinin yardımı ile okuluna gidebiliyor. Annesi teneffüs saatlerinde okula gelerek kızını bahçeye çıkarıyor. Kızını okul başladıktan sonra her gün okula taşıdığını ve ilgilendiğini belirten Zehra Eryaşar, Kızımı ilkokula getirdiğimde çok heyecanlandı. Okumayı çok istiyordu bende onun bu isteğini karşılıksız bırakmadım ve her gün kucağımda okula getirip götürerek kızım okuma isteğini karşılamaya çalışıyorum. Kızımın okumasını çok istiyorum. Kızımla beraber gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz. Ancak ona bir elektrikli sandalye veya akülü araba alacak paramız yok. İlgililerden destek bekliyoruz dedi.

KARDEŞİ DE AYNI HASTALIĞI ÇEKİYOR

3 çocuk annesi Zehra Eryaşar kas hastası kızı Yezda ile aynı hastalığı çeken 4 yaşındaki kızı Azra ile de evde ilgilendiğini belirterek, Kızım akülü araba ile okula gidip gelebilir, teneffüslere kendiliğinden bana ihtiyacı olmadan çıkabilir. Ben evimdeki diğer engelli kızımla da ilgilenmek zorunda kaldığımdan dolayı her teneffüs gelemiyorum. Kızımın bir akülü arabası olursa Yezda rahatça teneffüslere çıkar ve arkadaşlarıyla vakit geçirebilir. Bende evimdeki diğer engelli kızımla ilgilenebilirim. Yezda'nın küçük kardeşi de aynı Yezda gibi kas hastası. Oda aynı Yezda gibi yürüyemiyor. Yezda hiçbir ilaç kullanmıyor sadece fizik tedavisi uygulanıyor. Yezda'yı devamlı fizik tedaviye götürüyoruz. Yezda'yı okutmak için elimden ne geliyorsa yapacağım ve pes etmeyeceğiz.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Niğde Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title