Haberler

Nevşehir: 7. Uluslararası Kapadokya Dağ Bisikleti Yarışması Başladı

7. Uluslararası Kapadokya Dağ Bisikleti Yarışması başladı. Yarışlara, bu yıl 14 ülkeden 148 sporcu katılıyor.

7. Uluslararası Kapadokya Dağ Bisikleti Yarışması başladı. Yarışlara, bu yıl 14 ülkeden 148 sporcu katılıyor.

Dünya Bisiklet Birliği (UCI), Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Ürgüp Belediyesi tarafından düzenlenen 7. Uluslararası Kapadokya Dağ Bisikleti Yarışması bugün start aldı. Yarışlara Türkiye'nin yanı sıra Fransa, İrlanda, Belçika, Yunanistan, İspanya, Almanya, Yugoslavya, Makedonya, KKTC, Slovenya, Tacikistan, Estonya ve İsrail'den toplam 148 sporcu katılıyor. 3 gün sürecek yarışma 6 ayrı kategoride Ürgüp, Ortahisar, Göreme, Çavuşin ve Mustafapaşa parkurlarında gerçekleştirilecek. Yarışların ilk gününde bayanlarda ve erkeklerde zamana karşı yarışlar gerçekleştirildi. Peribacaları arasında oldukça zorlu etaplardan geçen bisikletçiler zaman zaman zor anlar yaşadı.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, dağ bisikleti yarışlarında Kapadokya Bölgesi'nin artık bir marka olduğunu belirterek, önümüzdeki yıl Avrupa Dağ Bisikleti Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak bölge için bu yılki yarışların büyük önem taşıdığını kaydetti. Müftüoğlu, "Bu yılki yarışlara ilgi oldukça fazla. Yerli sporcuların yanı sıra dünya klasmanında ilk 25 içerisinde bulunan önemli sporcular var. Burada gerçekleştirilen yarışlar ayrıca bölgede yapılacak Avrupa Şampiyonası için iyi bir hazırlık olacak" dedi.

Ürgüp Belediye Başkanı Bekir Ödemiş ise 7 yıl önce bir festival niteliğinde başlattıkları, dağ bisikleti yarışlarının artık uluslararası bir seviyeye ulaştığını söyleyerek, "Kapadokya Bölgesi artık dağ bisikleti sporu için oldukça önemli bir merkez. Öyleki 2007 yılında bir Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yapacağız. O neden bu yılki yarışları çok sayıda yabancı gözlemci takip ediyor. Öyle inanıyorum ki bu zorlu sınavı en iyi şekilde geçeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title