Haberler

Nbk, Turkısh Bank'ın Yüzde 40'ını Alacak

National Bank Of Kuwait (Nbk), Turkish Bank'ın Yüzde 40'ını Satın Almak İçin Anlaşma İmzaladı.

National Bank of Kuwait (NBK), Turkish Bank'ın yüzde 40'ını satın almak için anlaşma imzaladı.

Turkish Bank'tan yapılan yazılı açıklamada, NBK'nın, Turkish Bank'ın yüzde 40'ını satın almasına ilişkin anlaşmanın, bugün 2 bankanın üst düzey yetkililerinin katıldığı bir törenle imzalandığı bildirildi.

Açıklamada, NBK Üst Yöneticisi (CEO) İbrahim Dabdoub, bunun, NBK'nın bölgesel genişleme stratejisinde önemli bir kilometre taşı olduğunu ve NBK'nın büyüyen Türk bankacılık sektörüne olan yükselen ilgisini yansıttığını belirterek, şunları kaydetti:

''NBK, Türk ekonomisinin güçlü büyümesine, süregelen ekonomik reformlar, siyasi istikrar ve olumlu demografik eğilimler çerçevesinde uzun dönemde devam edeceğine inanıyor. Bu, önümüzdeki yıllarda bankacılık sektöründe olumlu bir etkiye sahip olacak.''

Turkish Bank Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tanju Özyol da, NBK'nın bölgesel ve uluslararası pazardaki tecrübesi göz önünde bulundurulduğunda, bu devralmanın Turkish Bank'a önemli katma değer sağladığını söyledi.

Turkish Bank'ın, NBK ile yakın çalışarak, hem franchising ile Türkiye'deki perakende bankacılıkta büyüyeceğini hem de gelişen şube ağıyla pazar payını artıracağını belirtti.

Açıklamada, yapılan işlemin Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ile Kuveyt Merkez Bankası'nın son onayına bağlı olduğu belirtildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title