Haberler

Nazillili Kızlar Bilinçli Anne Olacak

Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Genç Lions Kulübü'nun İşbirliğinde Liselerde Okuyan Kız Öğrencilere Yönelik Düzenlenen €œsağlıklı Genç Nesiller” Konulu 'Kadın Sağlığı ve Aile Planlamasına' Yönelik Eğitim Seminerleri Tamamlandı. İlçede Bulunan 12 Liseden 9'unda Eğitim Gören Kız Öğrenciler Seminerlere Yoğun İlgi Gösterdi.

Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Genç Lions Kulübü'nun işbirliğinde liselerde okuyan kız öğrencilere yönelik düzenlenen “Sağlıklı genç nesiller” konulu 'kadın sağlığı ve aile planlamasına' yönelik eğitim seminerleri tamamlandı. İlçede bulunan 12 liseden 9'unda eğitim gören kız öğrenciler seminerlere yoğun ilgi gösterdi.

Nazilli Genç Lions Kulübünün düzenlediği ve 19 Şubatta başlayan “Sağlıklı genç nesiller” seminerlerinin sonuncusu Anadolu Öğretmen lisesinde gerçekleşti. Kulüp Başkanı Canan Çengelci, Yönetim Kurulu Üyeleri Ferah Derici, Arzu Örer ve Rahime Uyar'ın da katıldığı eğitim seminerinde genç kızlara kadın sağlığı ve aile planlaması konularında seminer verildi.

Sağlık Bilgisi Öğretmeni Meral Ersoy, kız öğrencilere yönelik verdiği seminerlerde sağlıklı genç nesillerin yetişmesi için gerekli olan tüm bilgileri anlattı. İlçedeki 12 okulun dokuzunda gerçekleştirilen ve ortalama bir saat süren seminerlerde kadın sağlığı ve aile planlamasına yönelik geleceğin anneleri yetiştirilmesinin amaç edinildiği ifade edildi. Sağlıklı nesiller ve sağlıklı anneler yetiştirmek için bu seminerleri düzenlediklerini ifade eden Nazilli Genç Lions Kulübü Başkanı Canan Çengelci “Eğitim yuvası olan okullarımızda bizler de eğitime destek vermek istedik. Bu amaçla sağlık bilgisi öğretmenimiz Meral Ersoy ile birlikte sağlıklı ve bilgili annelerin yetişmesi amacıyla liselerimizde öğrenim gören kız öğrencilerimizi bilinçlendirmek, sorunlarını paylaşmak ve sağlıklı, bilgili birer anne olarak yeni nesillerimizi yetiştirmelerini sağlamak amacıyla çalışmalarımıza başladık. Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle ortaklaşa başlattığımız çalışmalar sonucunda 12 okulumuzun 9'unda 14 seminer gerçekleştirdik. Şubat ayında başlattığımız bu seminerlerimiz Anadolu Öğretmen Lisesinde sona erdi. Eğitim programımızın başarılı olduğuna inanarak ileriki günlerde farklı çalışmalarla tekrar seminerlerimizi sürdüreceğiz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

(AS-İK) 30.04.2008 16:04 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title