Haberler

Mustafakemalpaşa İlçesi Karantina Altına Alındı

Bursa'nın Mustafakemalpaşa İlçesi'nde Görülen Şap Hastalığı Sebebiyle İlçe, Belde ve Köylere Büyük ve Küçükbaş Hayvan Giriş ve Çıkışı Yasaklandı.

Bursa'nın Mustafakemalpaşa İlçesi'nde görülen şap hastalığı sebebiyle ilçe, belde ve köylere büyük ve küçükbaş hayvan giriş ve çıkışı yasaklandı.

İlçenin Orta ve Yenidere mahallelerindeki hayvanlarda görülen bulaşıcı şap hastalığı sebebiyle, perşembe günleri ilçe merkezinde kurulan hayvan pazarı da süresiz olarak kapatıldı. İlçe Hayvan Sağlığı Zabıta Komisyonu tarafından yapılan açıklamaya göre, ilçe, belde ve köy giriş ve çıkışları emniyet ve jandarma tarafından kontrol altına alındı. İlçe Veterinerliği tarafından aşılama çalışmaları başlatılırken, alınan marazi madde örnekleri de tahlil için Ankara Şap Enstitüsü'ne gönderildi. Bakıcılardan hayvanlarında ağız ve meme yarası, topallık, gıda alamama, ağızdan aşırı derecede salya gelmesi, zayıflama, gıda alamama ve yüksek ateş görülmesi durumundaysa İlçe Veterinerliği'ne müracaat edilmesi istendi.

(AH-MŞ-RO-RO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title