Haberler

Mustafa Koç: Daha Cesur Reformlar Yapılmalı

TÜSİAD İstişare Konseyi Başkanı Mustafa Koç, 'İç ve dış konjonktürlerin uygun olmaması nedeniyle daha cesur reformların yapılması gerekiyor' dedi, TÜSİAD'ın 3 yaklaşımı olduğunu belirtti.

TÜSİAD İstişare Konseyi Başkanı Mustafa Koç, "İç ve dış konjonktürlerin uygun olmaması nedeniyle daha cesur reformların yapılması gerekiyor" dedi.

TÜSİAD'ın geleneksel Yüksek İstişare Konseyi kokteylinde konuşan Koç, TÜSİAD'ın 3 yaklaşımı olduğunu belirtti. Koç, "Bunlar, sürdürülebilir büyüme, AB'ye tam üyelik ve demokratik standartlardır. Büyüme konusunda gösterilen ekonomik performans, ömünüzdeki 4 sene de devam etmelidir" dedi. İç ve dış konjonktürlerin uygun olmaması nedeniyle daha cesur reformların yapılması gerektiğini söyleyen Koç, TÜSİAD olarak 2014 yılında AB'ye üyelikte Hükümet ile tam bir mutabakat içinde olduklarını kaydetti. Siyasi ve ekonomik reformların özüne uygun AB normlarının devam etmesi gerektiğini ifade eden Koç, sivil toplum kuruluşlarının anayasa çalışmalarına da değindi. Bu çalışmaların siyasi istişare şeklinde sonuçlanması gerektiğini belirten Koç, bu tür çalışmaların nihayetinde toplumsal başarıya ulaşabileceğini söyledi.

Toplantı sırasında basının sorularını yanıtlayan Hazine'den sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, ABD Merkez Bankası (FED)'in faiz oranlarını daha indirmesini beklediğini kaydetti. (ANKA)

(HLY/GB)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title