Haberler

Mustafa Cengiz: 33 sene başkan olayım 33 sene Fatih Terim ile çalışırım

Güncelleme:

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, teknik direktör Fatih Terim'in sözleşmesi için "Fatih Terim biz devam edersek devam eder. 2+3 yıllık sözleşme yaptık. Sözleşmeyi hocamla yaptık, hocam öyle istedi.

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, teknik direktör Fatih Terim'in sözleşmesi için "Fatih Terim biz devam edersek devam eder. 2+3 yıllık sözleşme yaptık. Sözleşmeyi hocamla yaptık, hocam öyle istedi. Hocamızın söylediği o an gerginlikle söylenmiş söz. Hocamla devam ederim, 33 sene kalayım, hocamla 33 sene devam ederim. Hocamız Galatasaray'a verdiklerini saymayan çarpılır" dedi.

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, kulüp televizyonunda gerçekleşen canlı yayında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Şu an çok büyük bir kaos yaratıldığını, yanlış yönlendirmeler yapıldığını belirten başkan Cengiz, "Özellikle sosyal medyada görünce üzüldüğüm haksız suçlamalar var. Bizim görev süresimiz Ocak 22'de 3 yılı dolduracak. Şunu taraftar unutmasın; geçmişini bilmeyen geleceğini yönetemez. Önemli olan fotoğraf değil filmdir. Biz göreve başladığımızda kulüpte genel durum şu idi; bütün tersanelerine girilmiş demeyeceğim ama transfer yasağı vardı kulüpte ve 25'inde devir teslim aldık ve 3 iş günü içinde 32 milyon ödememiz gerekiyordu yoksa borçsuzluğu alamıyorduk. Bunları hallettik şükürler olsun. Basket ve voleybolda da aynı şekilde bunları da ödedik. Başımızda bir UEFA vardı. Şimdi hafife alıyor millet. Disiplin komitesine 4 ay müsaade edin dedik. Orada biraz genel ahlak sözünü yerine getiren insanlara dikkat ediyorlar. Bakış açısı bu. Bizde öyle değil maalesef. 4 ay müsaade ettiler, biz gittik 67 sayfa rapor verdik. Biz bunları anlattık ve tarihinde ilk defa bir kulübe ikinci defa uzlaşma anlaşması yaptılar ve UEFA'da yer yerinden oynadı. Biz UEFA'da avukatsız savunduk ve davayı kazandık. Sağ olsun teknik kadromuz bizi 2 yıl üst üste şampiyon yaptı. Hem 6 milyon Euro cezamızı ödedik hem de 10 yılda ilk defa kara geçtik. Kayyumdan da kurtulduk. Ben bunları niye anlatıyorum; Ben bugün varım yarın yokum. Benim bütün çalışanlarımı bıktırdılar. Kuruş beklemeden çalışan yönetim kurulu üyelerim maalesef bıktı. Bu kadar haksız eleştiriler, komplo teorisi ben görmedim. Bu kadar ağır saldırı karşısında bıkmış durumdular. Kara delik gibi emiyorlar. Hastalıklara direndiğim gibi buna da direniyorum; nereye kadar bilmiyorum. Hiç kimse bana acımaz, mühim değil. Ben yapayalnızım. Şikayet de etmiyorum. Tükenene kadar mücadeleme devam edeceğim. Yarın eğer siz bu hataları yaparsanız, buraya başkan bulamazsınız. Eleştirilecek kimseyi bulamazsınız, gelmez. Bu insanlara bunu yaparsanız her zaman şampiyon olamazsınız. Biz şanslıydık. Kolay değil 3 yılda 2 defa. Süper lig kolay değil artık arkadaşlar" diye konuştu.

"ÖLÜMÜNE OYNAYACAĞIZ"

Beşiktaş derbisi hakkında gelen soruya ise Cengiz, "Bu maçı kazanmak hedefiyle çıkıyoruz. Değerli bir rakiple oynuyoruz, önemli bir derbi. Bu maçta gerek teknik direktörümüz, gerek futbolcular ölümüne oynayacağız. Bizi kahreden haksız yenilgiler de aldık top çizgiyi geçmedi. Bunu birçok iç ve dış faktöre de yani hakemlere de atmak istemiyorum ama yenilgiler aldık bu yüzden. Alanya maçı, Kasımpaşa maçı, Kayseri maçı… Galatasaray şu an ligin en kaliteli kadrosuna sahip. Şu unutulmasın ki bizde olan her futbolcu çok etkilidir. Özellikle gençlerin verdiği mücadele bizi çok mutlu ediyor. Keşke ben kaçırsaydım da o penaltıyı da Kerem kaçırmasaydı. Fatih hoca da o kadar üzülmüş. Ona çok güveniyoruz. Herkese çok güveniyoruz. İnşallah Muslera da katılacak aramıza. Biz pazar günü ölümüne, kıran kırana oynayacağız. İnşallah hak eden taraf Galatasaray olur" yanıtını verdi.

"BİR TARAFTAR OLARAK BAKARSAM BECERİKSİZ BİR YÖNETİMİZ"

Cengiz, taraftarların kendisini eleştirmesine ise şu şekilde cevap verdi:

"Bir taraftar olarak bakarsanız beceriksiz bir yönetimiz. 24.01.2018'den bu yana 3 yılda bizim aldığımız oyuncu sayısı 47. Geldiğimizde Nagatomo'yu aldık, Ndiaye'yi sattık. Ne ödemişiz; 40 milyon Euro. Meydanda bunlar. Başka kulüplerde ölseniz vermezler arkadaşlar. Gerçek limitler ne ben söylüyorum TFF'de kimse söyleyemedi. Toplam ödediğimiz 44 milyon. 68 oyuncu gönderdik ve 62.8 milyon Euro yani 18 milyon Euro artıdayız. Beceriksiz ve vasat halimiz bu. Becerikli olsaydık ne olacaktı? Bizim her şeyimiz açık ve net, yalan dolan yok. Arkadan dolanıp 2 puan almak var mı; yok. Bizim taraftarımız sorgulayıcı, yargılayıcı bir taraftar. Haklılar. Ben buranın patronu değilim. Bana cevap verilmezse şüphelenirim. Bu açıdan bakarsanız biz 100 milyon Euro kar elde etmediğimiz için suçluyuz. Bizim 3 yıla daha ihtiyacımız var ama korkmayın aday değilim. 5 yıl yapılandırma yaptık. Şimdi 7+2'ye döndü. İlk 2 yıl ödemesiz. Güzel kardeşim ben senin için yapıyorum. Ömrümün ne olacağı değil, yarın yokum ben. Ben acındırmak için söylemiyorum. Diyelim sağlıklıyım, adam yazmış; '200-300 Dolar ver sen de yaparsın.' Allah Allah; 'ya transfer ya istifa'. Böyle bir şey olur mu ya! 7 dönemde 41 futbolcu transfer etmişiz hala doymamışsın dipsiz karadelik gibi. Benim futbolcularım en değerli oyuncular. Biz Fatih hocayla her şeyi konuşuyoruz. Ultraslan bana 'ya istifa ya istifa' diyor. Sonra Göksel Gümüşdağ ile görüşme yapmayın diyorlar. Bize kahve fincanı diyen adamla görüşemezsiniz. Ben o sözcükten sonra görüştüm. Göksek Bey de dürüst insan, açıklamış. Ben görüştüm. Ben onlara bunu yaptırsam neden görüşeyim Göksek Bey ile. Ben Göksel Bey ile bir değil birkaç defa görüştüm. Kimi görüştüğüm belli. Benim ne fiyat verdiğimi de tahmin edersiniz. 9.8 milyon TL harcama limitim var şu an. Bunu artırın, kur yenilemesi yaptınız. Bankalar öyle istedi deyip topu da onlara attılar."

"BEN GALATASARAY'IN GELECEĞİNİ KARARTMAM"

Mustafa Cengiz, taraftarlara seslenerek, "Ey sevgili taraftarlar 'hashtag' açacaksanız, TT yapacaksanız harcamaları daha önce yapılan 8'den yapın, günlük limitten yapın. Bunun çalışmasını yapın. 16 milyona çıkıyor böyle yapılırsa. Ben artı bir gelir elde etmezsem ki buna çalışıyoruz. Bugün Galatasaray en itibarlı kulüplerden biri. Yazarım çekleri hepsini de alırım. İrfan Can'ı da… Sonra da hadi eyvallah der giderim. Buna engel olacak bir güç var mı? Ben Galatasaray'ın geleceğini karartmam. Bana istedikleri kadar beceriksiz desinler ben bu konuda beceriksizim. Ben geleceği karartmam, benden bunu beklemeyin. Hocamızla da konuştuk. 'Oldu oldu başkanım, olmadı bu kadroyla da şampiyon oluruz. Gelecek yönetim de transfer yapar'. Hocamızın dediği isimlerle ilgili çalışmalar devam ediyor" şeklinde konuştu.

"FATİH HOCA KONUŞULABİLİR, ANLAŞILABİLİR BİRİSİ"

Başkan Cengiz programdan önce teknik direktör Fatih Terim ile yaptığı görüşme için ise şunları kaydetti:

"Çok özel değil, hocamla bir haftadır buluşamıyoruz yoğun trafik var, kupa maçı vardı. Hocam neden yalnız hissediyorsun diye sordum, o hale geldim sinirlendim, dedi. Yalnız hissetmesi bizimle ilgili değil. Belki de bizimle ilgili. Bazı şeyler anlatılmaz. Allah bu yaşta bu gücü hocamdan eksiltmesin. Saha kenarında çıldırıyor, bu yaşta yağmuru yiyor. Kendimden biliyorum; bu, parayla olacak iş değil. Hocama hak verdik bazen vermiyoruz. İki medeni insan gibi koşuyoruz, bir derdimiz yok. Hoca konuşulabilir, anlaşılabilir bir insan. Siz olmasaydınız bir saat daha otururduk."

"HOCAMLA KAVGALIYDIK GİBİ BİR DURUM YOK"

Fatih Terim ile yönetim ve kendisi arasında bir olumsuz durumun olmadığını vurgulayan Cengiz, "Kavgalıydık ve barıştık gibi bir durum yok. Hocamla olan kavgamı da medyada konuşmam. Hoca da ben de öyleyim. İkimizde güneyliyiz. Kimseden çekinmem lafı söylerim, hocamdan çekinmem o da benden çekinmez. Medya üzerinden bunu yapmam hocam da yapmaz. Hocamızın kastettiği şeyler başka" ifadelerini kullandı.

"FATİH HOCA DEĞERLİ BİR MARKA"

Transferde adı geçen isimler için yüksek bonservis bedelleri istendiğini anlatan Cengiz, "Hocam değerli bir marka. Transferdeki isimler havalara girdiler. Peşin yüksek fiyatlar var. Hepsi İrfan Can kahveci oldu başıma. Tabii hepsi değerli ama bir transfer stratejisi var. Mevcut kadroyla da Galatasaray şampiyon olur ama şampiyonluktan sonraki adımları atmaya çalışıyoruz. Göksal başkanın istediği 13-14 milyon Euro'dan daha değerli oyuncu. Nakit yaratmandan uzun vadede borçlanamayız" diye konuştu.

"KULÜBE KAYYUM ATANIRSA BUNA DAYANAMAM"

Takımın ekonomik olarak çok dikkatli yönetilmesi gerektiğine dikkat çeken Cengiz, "İyi bir taraftarım, fanatik sayılmam. Ömrüm Galatasaray'la geçti. En koma halimde bile Galatasaray'ı düşündüm, hastalık bu. Sizden fazla transfer yapınca, rakibiniz sizi yenmiş sanıyor. Transferde galipseniz şampiyonluktan daha değerli hale getirildi. Forvet almadığımız dönemde en çok golü biz attık, defans alamadığımızda en az golü biz yedik. Taylan çıktı. Şapkadan tavşan çıkardı hocamız. Biz bazen fil çıkarıyoruz. Taraftar kendini kırılgan hissetmesin. Rakip takım cebinden ödüyor biz, ödemiyoruz. Taraftar emin olsun hiç transfer yapamayabiliriz, hiç transfer yapamayınca istifa en kolay. İstifa bana iyilik olur. Aradan bir zaman geçince kayyum atanırsa buna dayanamam. Seçim için çok uğraştım izin verilemedi. Ayarladılar o yüzden seçim dediler, söylentisi çıktı. Ben seçime neden girmeyeyim? 2 bin 525 kişi bana oy vermiş, güven vermiş buna ihanet edemem. Ben girer miyim bilmiyorum" dedi.

"LİMİT AŞIMI YAPAN, CEZA ALMAYAN KULÜPLER OLDU"

Transfer limitlerini aşan kulüpler olmasına rağmen ceza almayan kulüpler olduğunu dile getiren Cengiz, "Satma olmadan, destek olmadan 9 milyon TL artımız var. Sponsor katkısıyla artacak o rakam. Aşanlar oldu, iki kez aşan oldu. Ben yapsam transfer yasağı ve puan silme oluyor. Ben yüzde 25 aşarım. Aşanlar oldu. Yanımda ses yok, görüntü var" ifadelerini kullandı.

"İYİ BİR ADAY GÖRÜRSEM LEHİNE ÇEKİLİR VE DESTEKLERİM"

Başkanlık adaylığı için karar vermediğini aktaran Cengiz "Adaylığı düşünmüyorum, bilmiyorum. İyi bir aday görürsem lehine çekilirim ve desteklerim. Kendimce yeterli görmezsem aday olabilirim, naz da etmiyorum. Galatasaray'ın hasta taraftarıyım. İnşallah pandemi biter, evde seyredemiyoruz. 15 günde bir gidiyorum locamız var. Locamda yer bulamazsınız. Zevkten mahrum kaldım. Şu an başkan olduğum için hem bir şey diyemiyorum, gol oluyor oturuyorum, gol yiyorum ses yok, ayıp olur. Milletin kalitesini görmek istiyorsanız diğer başkanlara bakın, kaliteyi görün. Real Madrid ile oynadık, maçta gol oluyor başkanları ayağını oynatmıyor" açıklamasında bulundu.

"GENÇ OYUNCULAR OYNADIKÇA MUTLU OLUYORUZ"

Genç oyuncuların oynatılmasından dolayı mutlu olduğunu belirten Cengiz, "Hocama teşekkür ettim. Gençler oynadıkça sosyal medyadan idam ediyorlar. Benim sosyal medya hesabım yok, benim yöneticilerimin yok de yok. Twit atan yöneticilerimden de rahatsızım, yeniden aday olursam sosyal medya yasak. Benim girmem sahte hesapları yok etmek için. Gençler oynadıkça biz çok mutlu oluyoruz. Ligin 2'nci yarı da 16 yabancı oldu" diye konuştu.

"FIFA TEK TARAFLI SÖZLEŞME UZATMALARINA KARŞI"

Oğulcan Çağlayan'ın Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'dan aldığı ceza için ise Cengiz, "Sizin bir sözleşmeniz var. Opsiyonunuz da var. Patronunuz SGK'ya veriyor ve sözleşmsiniz uzatıyor size sormadan. Sizin de daha iyi iş bulma durumunuz var. Açılan davalı biz de bulunuyoruz ama ayartma durumu yok. Tek taraflı uzatmayı kulüp yapıyor, sen tek taraflı uzattıysan ben de fesh ediyorum durumu var. Futbolcu köle değil. FIFA tek taraflı oyuncunun sözleşmesi uzatılamaz onay gerekiyor demekte. Diğer kulüpler de UÇK'dan rahatsız. 1 milyon 200 bin Euro denilen para  Kayseri Erciyespor'a ödenecek olan ücret, 6 maçta takımında oynamadığı maç" ifadelerini kullandı.

"FALCAO TRANSFER İSTEĞİYLE YAPILAN BİR TRANSFER"

Radamel Falcao'nun önemli bir isim olduğunun altını çizen Cengiz, "Taraftar isteği için yapılan bir transfer. Binlerce kişi karşıladı. Ona gece göremedin, sabah olsaydı görürdün dedi. İstanbul tarihinin büyük toplanması. Falcao bizim için değerli oyuncu, sakatlıktan kurtulamadı, bize gelince sakat değildi. İlk maçlar aşırı yüklendi taraftarın alkışını almak istedi. Monaco, 8 milyon Euro teklif etti. Golden sonra stadyumda sessizlikten bıktım dedi ve bizi seçti. Üst adalesinde ve dizinde sakatlık vardı. Falcao karakterli bir oyuncu. Falcao bize şu kulübü buldum derse kolaylık sağlarız. Güney Amerika'dan teklifler var" dedi.

"OYUNCULARIMIZA RESMİ TEKLİF YOK"

Transfer döneminin dünyada durgun olduğunu hatırlatan Cengiz, "Çok değerli oyuncularımız var. Bir tek İngiltere'de ve İtalya'da transfer hareketliliği var. İspanya'da Barcelona daralmaya gitti. Ücretlerde indirim yaptı. Satmaya çalışıyorlar. Oyuncularıma ilgi var ama resmi teklif yok" diye konuştu.

"33 SENE BAŞKAN OLAYIM 33 SENE FATİH TERİM İLE ÇALIŞIRIM"

Teknik direktör Fatih Terim'in sözleşmesi için ise Başkan Mustafa Cengiz, "Fatih Terim biz devam edersek devam eder. 2+3 yıllık sözleşme yaptık. Sözleşmeyi hocamla yaptık, hocam öyle istedi. Hocamızın söylediği o an gerginlikle söylenmiş söz. Hocamla devam ederim, 33 sene kalayım, hocamla 33 sene devam ederim. Hocamız Galatasaray'a verdiklerini saymayan çarpılır" dedi.

- İstanbul
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Mustafa Cengiz Galatasaray Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title