Haberler

Müslüm Gürses'e Gözüyaşlı Veda

Güncelleme:

Binlerce seveni, duayen sanatçı Müslüm Gürses'i son yolculuğuna uğurladı.

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden ünlü sanatçı Müslüm Gürses için Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda tören düzenlendi.

Müslüm Gürses'in Zincirlikuyu Mezarlığı Gasilhanesi'nden alınan cenazesi alkışlar eşliğinde Cemal Reşit Rey Konser Salonu'na getirilerek, sahneye yerleştirildi. Tören nedeniyle çok sayıda kişi Cemal Reşit Rey'e gelirken, güvenlik noktasında uzun kuyruklar oluştu.

Gürses'in tabutuna sarılan sevenleri gözyaşlarına boğuldu. Gürses'in hayat arkadaşı Muhterem Nur da törende gözyaşlarını tutamadı. Nur'u, yakınları ve sanatçı dostları teselli etmeye çalıştı. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, sanatçılar Orhan Gencebay, Nuri Sesigüzel, İzzet Yıldızhan, Selami Şahin ve çok sayıda kişi katıldı.

MUHTEREM NUR AYAĞA KALKAMADI

Eşi Muhterem Nur, ayağa kalkamadığı için oturduğu yerden sadece birkaç cümle söyleyebildi. Nur, "Özür diliyorum sesim çıkmıyor. Dünyanın en iyi insanını kaybettiğim için çok üzgünüm. Onun gibi bir insan çıkmayacak. Başka bir şey söyleyemiyorum. Hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

Salon çıkışında konuşan Muhterem Nur, "Çok canım yanıyor, Müslüm bir daha geri dönmeyecek artık bunu biliyorum" dedi.

ÖMER ÇELİK: ONU DAHA ÇOK SEVENİN YANINA GİTTİ

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "Başımız sağ olsun Allah gani gani rahmet eylesin. O bize demişti ki ya gittiğin yerde mutlu ol ya da kalbimde tahta sahip ol. Biz inanıyoruz ki o gittiği yerde mutlu olacak. Biz onu ne kadar seversek sevelim onu yaratan kadar sevemeyiz. O onu daha çok sevenin yanına gitti."

SARIGÜL: TENCERE KAYNARKEN HERKES VAR

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, "Eşleri hanımefendiye ne kadar teşekkür etsek azdır. Müslüm Baba'ya karşı hanımefendi o 109 gün ve öncesinde ne kadar fedakâr olduğunu gösterdi.

Ve sizlere teşekkür ediyorum. Tencere kaynarken herkes var. Ama tencere kaynamazken sizler varsınız. Dün Müslüm Babayı Zincirlikuyu'ya götürürken gördüğüm sevgiyi asla unutmayacağım.

HAKKI BULUT: HAYATI BOYUNCA HİÇ MUTLU OLMADI

Tören öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Hakkı Bulut, "Hayatı boyunca hiç mutlu olmadı, Türk Sanat camiasının başı sağı olsun" dedi.

BÜLENT ERTAÇ: BUGÜN SAZLAR AĞLIYOR

Bülent Sertaç, "Müslüm Gürses'i tanımak lazımdı. İnsanların nabzını ölçmek için yürüdüm, hakikaten çok seviliyormuş. Bana taziye dileyenler, "Bülent Abi, gerçekten öldü mü" diyenler, ağlayanlar, inanmayanlar var. Ama artık aramızda değil Müslüm Gürses. Bugün şarkılar ağlıyor sazlar ağlıyor insanlar ağlıyor."

Törenin ardından Gürses'in cenazesi Teşvikiye Camii'ne götürüldü. Burada kılınan cenaze namazının ardından ünlü sanatçının cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Müslüm Gürses Zincirlikuyu Muhterem Nur Ömer Çelik Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title