Haberler

Musabeylili Öğrenciler Vali Nevzat Turhan'ı Ziyaret Etti

Kilis Valisi Nevzat Turhan, Musabeylili Öğrencilerin Başarılı Olmaktan Başka Çarelerinin Kalmadığını Söyledi.

Kilis Valisi Nevzat Turhan, Musabeylili öğrencilerin başarılı olmaktan başka çarelerinin kalmadığını söyledi.

Geçen hafta içerisinde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Köksal tarafından Ankara'ya çağrılan öğrenciler, Ankara gezileri sonrası Kilis Valisi Nevzat Turhan’ı da ziyaret ettiler. Öğrencilerin ziyaretine Musabeyli Kaymakamı Nurullah Kaya, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Emin Akkurt, Polateli İlçe Milli Eğitim Müdürü Deniz Orhun Doruk, Musabeyli Yatılı Bölge Okulu (YİBO) öğretmenleri ile Ankara'ya giden 16 öğrenci katıldı.

Kilis Valisi Nevzat Turhan, öğrencilerin TBMM ziyaretleri hakkında öğrencilerden izlenimlerini aldı. Öğrenciler ise ziyaretlere hedef büyüttüklerini ifade ederek, "Biz Ankara'da daha farklı ortam bekliyorduk. Gerek milletvekillerimiz gerekse Meclis Başkanımız bizlere çok ilgi gösterdiler. Bize arkadaş gibi davrandılar. Meclisi gezdik. Anıtkabire gittik. Öğle yemeğini Meclis Başkanımız Köksal Toptan ve milletvekillerimize birlikte yedik. Meclis Başkanımız bizleri İstanbul'a Milli Saraylara davet etti. Çok ilgi gösterdiler. Bizde Meclis Başkanımızı Kilis'e ve Musabeyli ilçesine davet ettik. Gördüğümüz manzalar karşısında ufkumuz açıldı" şeklinde konuştular.

Valisi Turhan, Musabeylili öğrencilerin bir çok vatandaşın girmesinin mümkün olmadığı yerlere girdiklerini belirterek, "Milletvekillerimizin oturdukları Meclis Genel Kuruluna katıldınız. Vatandaşlara kapalı olan meclisin yerlerine girdiniz. TBMM Başkanımız Köksal Toptan sizlerle yakından ilgilendi. Devletimizin öğrencilerimize nasıl yaklaştığını gördünüz. Sizin bulunduğunuz ortamda bir çok kimse bulunmak ister. Türkiye'de bir ilke imza attınız. Derslerinize çok çalışmalısınız. Başarılı olmak zorundasınız. Diğer öğrenciler sizleri örnek alacaklar. Hepimizin size olan güvenlerini boşa çıkarmayacağınıza eminim. Sizlerle gurur duyduk. Başarınız artıkça sizlerle gurur duymaya devam edeceğiz. Devletimizin sizlerin ülkemize faydalı birer fert olması için her türlü imkanı sizlere sunmuş durumda, sizlerden vatana millete hayırlı evlatlar olmanızı istiyoruz. Yaptığınız örnek davranışınız herkese örnek olmalı, derslerinizde başarılı olduğunuz zaman sizleri tüm öğrencilerimiz örnek alacalardır" diye konuştu.

Musabeyli Kaymakamı Nurullah Kaya, YİBO'da okuyan 16 öğrencinin bir ilke imza attığını vurgulayarak, "İlk kez bir öğrenci gurubu meclisin halka kapalı bölümlerini gezdiler. Anıtkabire gittiler. Ankara'da tarihi turistik yerleri gezdiler. Bir çok öğrenci bunun hayalini dahi kuramaz. Öğrencilerimiz derslerine çalışır başarılı olursa bizde elimizden gelini yaparız. Tüm öğrencilerimizin Ankara ziyaretinden sonra hedeflerini büyüttüler. Öğrencilerimizden başarılarına başarı katmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Emin Akkurt da, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yeni bir uygulama başlatıldığını dile getirerek; "Öğrencilerimizin kaynaşması için batı illerinde okuyan öğrencilerimiz doğu illerine, doğu illerinde okuyanlar batı illerine, bir bölgede okuyan öğrenciler bir başka bölgeye bir haftalığına gidecekler. Valimiz uygun görmesi halinde Kilis'ten Sinop'a bu yöntemle gidecek olan 600 öğrencinin içerisinde buradaki 16 öğrencimizi de götürmek istiyorum" diye konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra Vali Nevzat Turhan, öğretmen ve öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. Daha sonra öğrenciler Vali Nevzat Turan ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

(MAD-OÇ-Y)

15.01.2008 16:27 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title