Haberler

Mumcu'dan Andıç Değerlendirmesi: "Çalınma İhtamali Yüksek Gözüküyor"

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, Türkiye'nin Tehdidinin Dışardan Yönelen Tehdit Olmadığını Söyleyerek, "Türkiye'nin Tehdidi İçerdeki Laçkalık" Dedi.

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, Türkiye'nin tehdidinin dışardan yönelen tehdit olmadığını asıl tehdidin, "içerdeki laçkalık" olduğunu belirtti.

Mumcu, Anavatan Partisi Çankaya İlçe Başkanlığı'nın 9. Olağan Büyük Kongresi'ne katıldı. Mumcu, genel merkezde düzenlenen kongreye gelişinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Dağıtılan bir oyun cd'sinde Türkiye haritasının yarım görünmesini nasıl değerlendirdiği sorulan Mumcu, "Ben bunun sehven olduğunu zannediyorum" dedi.

Mumcu, Türkiye'nin bütünlüğünü, birliğini muhafaza edecek kudretlerinin, güçlerinin zaaf içinde gözüktüğünü savundu.

Mumcu, "Türkiye'nin hükümeti, siyaseti zaaf içindedir. Türkiye'nin kurumları zaaf içindedir. Bunun tek çaresi, milli demokratik güçler birliğini oluşturmaktır. Demokrasinin oluşturduğu bir güç birliği yaratmaktır. Ulusal birlik için demokratik güç birliği" dedi.

Demokratik kelimesinin altını özellikle çizdiğini belirten Mumcu, "Ne zaman Türkiye'de bir kriz, bir tehdit ortaya çıksa, 'birlik ve beraberliğe en fazla muhtaç olduğumuz şu günlerde' diye başlayan söylevler demokrasiden taviz vermeyi önerirler. Oysa Türkiye kendi birliğine, kendi bütünlüğüne yönelen tehditleri ancak milletin gücünü arkasına alarak karşılayabilir. Bu da çözümlerin mutlaka demokratik çözümler olmasına bağlıdır" dedi.

Mumcu, Türkiye'de siyasete etkili olan güç merkezlerinin tamamının, sivil siyaset, diplomasi, sermaye ve askerin birbiriyle etle kemik gibi kaynaşmış, demokratik bir ruhu özümsemiş olarak Türkiye'nin birliğini ortaklasa koruması gerektiğini söyledi.

TÜRKİYE'NİN TEHDİDİ İÇERDEKİ LAÇKALIK

Mumcu, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin tehdidi dışardan yönelen düşman tehdidi değil, Türkiye'nin tehdidi içerdeki laçkalıktır. İçerde bu tehditlere biganeliktir. İçerde bir parsa kapma savaşıdır Türkiye'yi bu tehditlerle karşı karşıya getiren şey. Aklımızı başımıza toplayalım da, eğer kan dökmek istemiyorsak, can vermek istemiyorsak, oturalım beyin enerjisi dökelim, oturalım ter dökelim, oturalım birlik olalım."

GENELKURMAY ANDIÇI

Mumcu, Genelkurmay andıçının çalındığı iddiaları anımsatılıp "Çalınma tarihi ile basında haber olma tarihi arasındaki süreye bakıldığında zamanlama size göre ilginç mi" diye sorulması üzerine, olayda birkaç öge birden bulunduğunu belirterek, "Birincisi çalınmışsa bile bunun açıklanmamış olmasını tercih ederdim" dedi.

"İkincisi, çalınmış olması ihtimali çok güçlü gözüküyor, bir biçimde bu sızdığına göre, üçüncüsü bunun zamanlaması" diyen Mumcu, şöyle konuştu:

"Bütün bunlar Türkiye siyaseti üstünde, Türkiye'nin geleceği üstünde demokratik siyaset odakları dışındaki odakların ve bana göre Türkiye dışındaki gayri milli odakların hesaplarının etkili olduğudur.

Çok açıktır bu. Türkiye'de kurumlar birbirleriyle didişirken, Türkiye'nin milli güç unsurları diyebileceğimiz varlıkları birbirlerini açığa düşürmeye çalışırken, birbirlerini suçlu ilan etmeye çalışırken Türkiye güç kaybetmektedir, zaafa düşmektedir. Türkiye bu zaaf içindeyken birileri de Türkiye'yi bölmenin hesaplarını yapmaktadır."(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title