Haberler

Muğla'da Yıl İçerisinde 508 Bin YTL Usulsüzlük Cezası Kesildi

2006 Yılı İçinde Muğla Merkez ve Diğer İlçelerin Değişik Noktalarında Vergi Dairesi Başkanlığı Elemanları Tarafından Yürütülen Yol Denetimlerinde 18 Bin 272 Araç Denetlenirken, Yasalara Uymayan 3 Bin 281 Mükellef ve Araç Hakkında Denetim Tutanağı Tutuldu.

2006 yılı içinde Muğla merkez ve diğer ilçelerin değişik noktalarında Vergi Dairesi Başkanlığı elemanları tarafından yürütülen yol denetimlerinde 18 bin 272 araç denetlenirken, yasalara uymayan 3 bin 281 mükellef ve araç hakkında denetim tutanağı tutuldu.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Muğla Vergi İdaresi Başkanı Serdar Aksoy, kayıt dışılığın önlenmesi için para ve mal hareketliliğini denetlemek gerektiğini belirtti. Muğla ve ilçelerinin mal hareketliliği bakımından yoğun olduğunu hatırlatan Aksoy, "Mal hareketliliğinde sevk irsaliyesi oluyor ve daha sonra faturaya dönüştürülüyor. Kayıt dışılığın önlenmesinde mal hareketliliğinin denetlenmesi de büyük önem taşıyor. Yıl boyu, Yatağan-Kavaklıdere Kavşağı, Fethiye, Köyceğiz, Denizli girişi, Muğla-Akyol girişi, Milas-Söke Kavşağı gibi mal hareketliliğinin yoğun olduğu bölgelerde denetimlerimizi sürdürdük. Fakat sadece bu noktalara bağlı kalmayıp sürekli olarak kontrol noktalarımızı da değiştirdik. Görevlilerimiz haftanın 6 günü emniyet görevlilerinin de desteğiyle çalışmalarını sürdürdü ve sürdürmeye devam edecek" dedi.

Kentteki mal hareketliliğinin sektörel bazda değişiklik gösterdiğini ifade eden Aksoy, "İlimiz Ege Bölgesi'nin sebze ambarı konumunda. 2006 yılında 500 bin ton dolayında bir sebze üretimi gerçekleşti. Farklı dönemlerde mevsimsel sektörel hareketlilikler doğrultusunda farklı mal sevkıyatları oluyor. Denetim çalışmaları ilçelerdeki personelimiz tarafından da yürütülürken, Muğla merkezdeyse her gün toplam 20 personelimiz değişik noktalarda görevlerini yerine getiriyor" şeklinde konuştu.

(BT-ŞT-RO-RO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title