Haberler

Mtso Başkanı Bülent Koşmaz:

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (Mtso) Başkanı Bülent Koşmaz, Son Aylarda Türkiye Ekonomisinin Kötüye Gittiğine Dikkat Çekerek, "İstikrarsızlık Geri Geliyor, Sağduyu Şart."dedi.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Bülent Koşmaz, son aylarda Türkiye ekonomisinin kötüye gittiğine dikkat çekerek, "İstikrarsızlık geri geliyor, sağduyu şart."dedi.

Manisa TSO'nun 100. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen Basın Teşvik Yarışması Ödül Töreni'ne katılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Vekili ve Manisa TSO Başkanı Bülent Koşmaz ekonominin gidişatıyla ilgili bazı uyarılarda bulundu. 2002 yılından sonra yakalanan istikrar ortamının son aylarda kaybolmaya başladığına dikkat çeken Koşmaz, "Geçtiğimiz yıllarda Türkiye ortalama 7,5 büyüme oranını yakaladı. Birçok alanda olumlu gelişmeler yaşandı. Ancak özellikle 2007 yılının ikinci çeyreğinde bu istikrar ortamı kaybolmaya başladı. Enflasyon iki haneli rakamlara çıktı, faizler yükseldi. Türkiye şuanda dünyanın en yüksel reel faizini ödeyerek borçlanan bir ülke konumunda bulunuyor. İşsizlik oranı arttı. Tarım sektörü küçüldü. Anayasal kurumlar arasında gerginlikler yaşanıyor. Bütün bu gelişmeler istikrarsızlığın geri gelmesine neden olabilir. Evet, istikrarsızlık geri geliyor. Böyle bir beklenti doğdu maalesef." dedi.

Ekonomide ortaya çıkacak olan istikrarsız tablonun en çok vatandaşı etkileyeceğini dile getiren Başkan Koşmaz sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu faturaları toplum olarak biz ödeyeceğiz. Sağduyulu davranmamız gerekir. Bu alanda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği de çeşitli mesajlar verdi ancak herkes farklı algıladı. Herkes işine geleni aldı. Biz uyarıyoruz: Ülkemizde sağduyunun hakim olması şart. İstikrarın korunması gerekiyor. Bunun için herkes üstüne düşeni yapmalıdır." (MY-ÖA) 27.06.2008 17:47 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title