Haberler

Mobil İşletim Sistemleri

Hangi Sistem Kullanıcısına Ne Vaat Ediyor, Hangi Yetenek Ön Planda. Tüm Detayları Yazımızda Bulacaksınız.

Mobil işletim sistemleri, yeni bir kavram olmasa da hiçbir dönemde böylesine kıyasıya bir rekabeti yaşamamıştı. Teknoloji dünyasına yön veren dev isimlerin, kendi mobil işletim sistemlerini geliştirmesi, rekabeti üst düzey hale getiren en önemli unsur olarak dikkat çekiyor. Piyasanın köklü oyuncuları çağa ayak uydurma ve yenilenme sürecine girerken, daha yeniler ise sıra dışı özellikleri ile pastadan olabildiğince pay kapma çabasındalar.

Yıllar önce araştırma şirketleri tarafından, mobil işletim sistemleri arasında yaşanacak savaşa dikkat çekilmişti. Google yetkililerinin; "Gelecekte mobil işletim sistemleri ön plana çıkacak ve biz lider dört isimden biri olacağız." şeklindeki ön görüsü de boşa çıkmamış görünüyor. Her ne kadar şu anda pazarda dörtten daha fazla oyuncu olsa da Android, hızlı bir gelişim içersinde.

Pazardaki en büyük paya sahip isim olan Symbian Vakfı'nın yanı sıra Windows Mobile ve Blackberry OS en eski isimler olarak dikkat çekiyorlar. iPhone OS, Android, Bada ve WebOS ise piyasanın yeni oyuncuları.

Yazan :
SDN -

Kaynak: Shiftdelete.net / Teknoloji

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title