Haberler

Mısır Polisi Müslüman Kardeşler Kampını Bastı: 40 Kişi Tutuklandı

Mısır Polisi, Başkent Kahire'nin Kuzeyindeki Bir Kampa Yaptığı Baskında, Muhalif Müslüman Kardeşler (İhvan-ül Müslimin) Örgütüne Üye 40 Genci Tutukladı.

Mısır polisi, başkent Kahire'nin kuzeyindeki bir kampa yaptığı baskında, muhalif Müslüman Kardeşler (İhvan-ül Müslimin) örgütüne üye 40 genci tutukladı.

İsminin açıklanmaması şartıyla konuşan güvenlik yetkilisi, Nil Nehri kenarındaki Baltim bölgesinde kamp yapan gençlerin "yasaklı bir örgütün faaliyetlerini yeniden başlatmak" suçlamasıyla tutuklandığını bildirdi.

Güvenlik güçleri, son aylarda yasaklı Müslüman Kardeşler örgütüne yönelik çok sayıda tutuklama gerçekleştirdi.

Bağımsızlık milletvekili olarak parlamentoya giren Müslüman Kardeşler üyesi Muhsin Radi, "örgütün yaz tatilinde kamp yapmasıda mı yasak" diyerek tutuklamaları kınamıştı.

Örgüt, gençlerin kamplarda sosyal ve sportif faaliyetler içinde olduğunu söylerken, resmi makamlar bunların militan eğitimi dahil ülkeyi istakrırsızlaştıracak türden faaliyetler olarak tanımlıyor.

Örgütün yasaklı olmasına rağmen seçimlerde bağımsız olarak yarışan Müslüman Kardeşler üyeleri parlamentodaki koltukların yüzde 20'sini elinde bulunduruyor.

(AFP-İB-İB-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title