Haberler

Mısır'da Protestocular Poliste Çatıştı: 1 Ölü, 200 Yaralı

Mısır'ın Tekstil Merkezlerinden Olan Mahalla El-kübra'da Dün Protestocular ile Emniyet Güçleri Arasında Çıkan Çatışmalarda 1 Kişinin Öldüğü, 200 Kişinin de Yaralandığı Bildirildi.

Mısır'ın tekstil merkezlerinden olan Mahalla el-Kübra'da dün protestocular ile emniyet güçleri arasında çıkan çatışmalarda 1 kişinin öldüğü, 200 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Pazar günü tekstil işçilerinin zam talebiyle yapmayı planladıkları protestonun polis tarafından engellenmesinin ardından başlayan gerilim dün çatışmaya dönüştü. Çatışmalar sırasında polisin açtığı ateş sonucu yaralanan 15 yaşındaki Ahmed Hamada'nın bugün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiği bildirildi.

Bu arada polis, olaylar sırasında 180 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Kasabadaki Emniyet Müdürlüğü binası önünde toplanan kalabalığın ise, çoğunluğu tekstil işçisi olan yakınlarının serbest bırakılması için eylem yaptığı ifade edildi. Polis, çatışmalar sırasında yağmalama eylemleri gerçekleştirildiğini belirterek, 2 okul ile banka, araç ve dükkanların ateşe verildiğini bildirdi.

Mısır İçişleri Bakanlığı da olayların provokatörlerin kışkırtması sonucunda meydana geldiğini ve soruşturma başlatıldığını açıklarken, yerel politikacılar ve işçiler ise, iktidardaki Ulusal Demokratik Parti'yi (NDP) barışçıl protesto eylemlerini dağıtmak ve tekstil işçilerini şiddet yanlısı göstermek maksadıyla provokatörler kiralamakla suçladı.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, polisin provokatörlerden bazılarını tanıdığını, aynı şahısların daha önce de NDP tarafından kullanıldığını öne sürdü.

(İHA-İB-İB-CC-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title