Haberler

Mirasına Sahip Olmak İstediği Yeğenini Dövdüğü İleri Sürüldü

Mardin'de Bir Süre Önce Anne ve Babasını Kaybeden 28 Yaşındaki Mevruse Çelik'in, Amcası A.ç Tarafından Dövülerek Hastanelik Edildiği İleri Sürüldü.

Mardin'de bir süre önce anne ve babasını kaybeden 28 yaşındaki Mevruse Çelik'in, amcası A.Ç tarafından dövülerek hastanelik edildiği ileri sürüldü.

Mardin'in Midyat ilçesine bağlı Budaklı köyünde ikamet eden ve 15 yıl önce babasını kaybeden Mevruse Çelik, 9 ay önce de annesini kaybetmesiyle yalnız yaşamaya başladı. Mevruse Çelik, amcası A.Ç'nin annesinden üzerine kalan mirası kendi ismine geçirmek için kendisini zorladığını ve kabul etmediği içinde defalarca dövdüğünü iddia ederek, "Babamı 15 yıl önce kaybettikten sonra 9 ay önce de annemi kaybettim. Evin de tek çocuğu ben olduğum için babam ve annemden bana miras kalan 13 dönümlük arazi ve evimizi kendi adına geçirmek için amcam bana defalarca telkinlerde bulunuyordu. Hatta annemle birlikte yaşadığım eve taşınarak benimle birlikte kalmaya başladılar. Bana kalan mirası kendi ismine geçirmesini kabul etmeyince amcam beni döverek hastanelik etti" dedi.

Amcasının darbeleri ile kemikleri kırılan ve Mardin Devlet Hastanesi'nde tedavi olduktan sonra taburcu olan Mevruse Çelik, adlı tıp raporu ile birlikte savcılığa suç duyurusunda bulunarak yetkililerden yardım istedi. Hastanede tedavi olduğu süre zarfında bile amcasından ölüm tehditleri aldığını belirten Çelik, "Babamı 15 yıl önce kaybetmeme rağmen amcam hiçbir gün gelip de annemle birlikte nasıl geçindiğimizi sormadı. Ama ne zaman ki annem de ölünce bu sefer gelip malımıza el koymaya çalıştı.

Yetkililerden bana yardımcı olmasını istiyorum" diye konuştu.

Mevruse Çelik'in tedavisinde refakatçi olan dayısı Münir Atu ise olaya çok üzüldüğünü belirterek, yeğenini yanında kalmaya ikna edemediğini ve yeğeninin başına bir şey gelmesinden korktuğunu söyledi.

(MNG-ZG-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title