Haberler

Milli Savunma Bakanı Canikli: "Özellikle Amerika Savunma Bakanı ile Yaptığımız Görüşmede Burada...

Milli Savunma Bakanı Canikli: "Özellikle Amerika Savunma Bakanı ile yaptığımız görüşmede burada YPG'nin, PKK'nın Suriye kolu olduğu, aynı yerden komuta edildiği, aynı terörist havuzundan beslendiğini hem ifade ettik hem de bunu belgeleriyle, fotoğraflarıyla kendilerine takdim ettik.

Milli Savunma Bakanı Canikli: "Özellikle Amerika Savunma Bakanı ile yaptığımız görüşmede burada YPG'nin, PKK'nın Suriye kolu olduğu, aynı yerden komuta edildiği, aynı terörist havuzundan beslendiğini hem ifade ettik hem de bunu belgeleriyle, fotoğraflarıyla kendilerine takdim ettik. Sadece Amerika'ya değil, İngiltere, İspanya, Arnavutluk ve başka ülkelere de hazırladığımız bu çalışmayı takdim ettik. Orada PYD'nin, YPG'nin; PKK'nın bir kolu, bir unsuru olduğunu gösteren bütün bilgi, belge, doküman, hepsi var. (Hakkari'deki saldırı) Özellikle bir tanksavar silahı ile ilgili, AT-4, onun da koalisyonun, Amerika'nın YPG'ye verdiği silahlardan olduğunu düşündüğümüzü fotoğraflarıyla birlikte paylaştık. En net şekilde, tartışmasız şekilde."

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Suriye PKK Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title