Haberler

Milli Güvenlik Kurulu Açıklaması

Mgk Açıklamasında "Ülkemizin Asayiş ve Güvenliğini Etkileyen İç ve Dış Gelişmelerin Kapsamlı Bir Değerlendirmesi Yapılmış, Alınan Tedbirlerin ve Yürütülen Mücadelenin Kararlılıkla Sürdürüleceği Teyit Edilmiştir."denildi.

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısından sonra yapılan açıklamada, "Ülkemizin asayiş ve güvenliğini etkileyen iç ve dış gelişmelerin kapsamlı bir değerlendirmesi yapılmış, alınan tedbirlerin ve yürütülen mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği teyit edilmiştir" denildi.

Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği'nin açıklaması şöyle:

"1. Milli Güvenlik Kurulu, 26 Şubat 2009 günü olağan toplantısını yapmıştır.

2. Toplantıda,

A. Ülkemizin asayiş ve güvenliğini etkileyen iç ve dış gelişmelerin kapsamlı bir değerlendirmesi yapılmış, alınan tedbirlerin ve yürütülen mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği teyit edilmiştir.

B. İsrail- Filistin ihtilafı ve Orta Doğu'daki durum ele alınmış barış süreci, Gazze krizi ve Filistinlilerarası uyuşmazlık ile İsrail ve Filistin de seçimlerle bağlantılı gelişmeler gözden geçirilmiştir.

Bölgede barış ve istikrarın tesis edilmesi ve Filistin meselelerinin bir an önce çözüme kovuşturulması için bölge ülkelerin başta olmak üzere uluslararası topluma büyük sorumluluklar düştüğü vurgulanmış, Türkiye"nin Orta Doğuda kalıcı barış ve istikrarın sağlanması çabalarına katkıda bulunmaya devam edeceği belirtmişti.

C. Irak'ta son dönemde vuku bulan gelişmeler ve Irak ile işbirliğinin, güvenlik, enerji ve ekonomi boyutları başta olmak üzere güçlendirilmesi amacıyla yürütülen temaslar ele alınmıştır." (ANKA)

(EÖ/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title