Haberler

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: Çok yüksek riskli illerde okulların açılması ve sınav yapılmasıyla ilgili Valilik gözetiminde kararlar alınabilir

Güncelleme:

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal medyada günlerdir konuşulan sınavların yapılması ve okulların açılmasıyla ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Selçuk, "Çok yüksek riskli olan bir şehirde ilin Hıfzıssıhha Kurulu, sayın valilerin gözetiminde o ille ilgili özel kararlar verebilir" ifadelerine yer verdi.

Bakan Selçuk, çeşitli programlara katılmak üzere geldiği Edirne'de canlı yayına katıldı. Selçuk, burada yaptığı açıklamada, ilkokul ve ortaokulda henüz sınavları yapmadıklarını anımsatarak "Bilim insanlarımız ve eğitim bilimcilerimizden oluşan danıştığımız büyük bir grubumuz var. Onlarla, uzmanlarla, il müdürlerimizle, okul müdürlerimizle konuşuyoruz. Zaten ağustostan beri okula devam ediyor 1 milyon civarında öğrencimiz. Yani destekleme yetiştirme kursuna, hazırlık için geliyorlar okullarımıza." diyerek açıklamalarda bulundu.

Bakan Selçuk'un açıklamasından satır başları:

"Karne verebilmemiz için bizim bir sınav da yapabilmemiz gerekiyor. İllerin risk durumuna bakarak, yerinde karar dönemi var. İl Hıfzıssıhha Kurulu burada risk çok yüksek okulu açamayız, sınav yapamayız diyebilir. Filanca ilde hiç vaka yok, şu kademelerde biz okulları açıyoruz diyebilir. Başka bir il risk yüksek açmıyoruz diyebilir. Kabine toplantılarında Sağlık Bakanlığı'ndan onay gelirse, sınıflar genişletilebilir. Mart sonuna kadar illerin durumuna göre karar verilecek.

"TÜM EĞİTİM PLATFORMLARIMIZ AÇIK"

Her türlü eğitim platformumuz açık olacak. EBA dünya birincisi. Bunu ben değil Google verileri söylüyor. Bu yüz yüze eğitim kadar iyi demek değil. Daha iyi olması için de risk değerlendirmesi yaparak sınıfları açmaya çalışıyoruz. Okullarını en fazla kapatan ülkeler arasında Türkiye listede yer alıyor. Riski gördüğümüz an kapatırız. Risk değerlendirmesi böyle dediği için kapatıyoruz. Riske minimum girerek kararlar alıyoruz. Eğitimi hallederiz bir şekilde. Bizim halledemediğimiz yer bu işin psikolojisi.

12. SINIFLAR İÇİN ÖZEL BİR KANAL

Hafta sonu liseliler, 12.sınıflar için özel bir kanalımız var. Öğretmenler burada soru çözümü ve konu anlatımı yapıyor. Bu sadece onlara özel. Televizyonda hafta içi bu dersler var. Ayrıca okuldaki öğretmenleri ekrandan anlatıyor. Soru çözüm hattımız var. Öğrenciler burayı arayarak ben bunu çözemedim, yardım istiyorum diyerek 6 Haziran'a kadar cevap alabilir.

"RİSK DEĞERLENDİRMESİ YAPILIYOR"

TSE ile bir çalışma yaptık. Kılavuz hazırladık. Hangi önlemlerin alınması gerektiği konusunda çok ayrıntılı standartlar var. Çok ayrıntılı bir kılavuz. Velilerimiz, öğretmenlerimiz, yöneticilerimiz, öğrencilerimiz için ayrı... Dijital olarak tüm okullara gönderildi. Dış denetim ekibi risk değerlendirmesini yapıyor. 3 bin kişilik bir ekip. Teftiş sonrasında bu eksik, bunu almalısınız, bunu tamamlamalısınız deniliyor.

Ateş ölçer, dezenfektan ihtiyacı, bunları nasıl karşılayacağız derken, 'yaşasın meslek liseleri' dediğimiz bir noktaya geldik. Kendi ihtiyaçlarının dışında ülke ihtiyacını karşılayan bir noktaya geldiler."

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: Çok yüksek riskli illerde okulların açılması ve sınav yapılmasıyla ilgili Valilik gözetiminde kararlar alınabilir

Kaynak: AA / Güncel

Ziya Selçuk Haberler

500

Yorumlar (2)

camış:

peki bir ilde okullar açılacak başka bir ilde okullar kapalı diyelim. iyice uçurum olmayacak mı? valla karar vericilerin de işleri zor gerçekten

1
0
yanıtYanıtla
hata:

evet zor bir süreç veliler olsun öğrenciler olsun fakat okullar açıldığında bu hastalık allah muhafaza dahada yayılabilir ister istemez çocuklar kendilerini koruyamayacak bence buyılda artık böyle uzaktan eğt bitsin

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title