Haberler

Milli Eğitim Bakanı Çelik Hakkında Suç Duyurusu

Eğitim-iş Sendikası, Danıştay Tarafından Yürütmesi Durdurulan ve Kısmen İptal Edilen, 'Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama Yönetmeliği' Uyarınca İşlem Yapmaya Devam Ettiği Öne Sürülen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik Hakkında, 'Yargı Kararını Şeklen Uygulamak Suretiyle Görevi Kötüye Kullanmak ve Kamu Görevlilerini Suça Azmettirme' Suçlarından Cezalandırılması İstemiyle Suç Duyurusunda Bulundu.

Eğitim-İş Sendikası, Danıştay tarafından yürütmesi durdurulan ve kısmen iptal edilen, ''Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama Yönetmeliği'' uyarınca işlem yapmaya devam ettiği öne sürülen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik hakkında, ''yargı kararını şeklen uygulamak suretiyle görevi kötüye kullanmak ve kamu görevlilerini suça azmettirme'' suçlarından cezalandırılması istemiyle suç duyurusunda bulundu.

Sendika avukatlarınca Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına sunulan suç duyurusu dilekçesinde, söz konusu yönetmeliğin bazı maddelerinin Danıştay 2. Dairesi tarafından yürütmesinin durdurulduğu bazı maddelerinin ise iptal edildiği hatırlatıldı.

Bu durumda yönetmeliğe dayanılarak yapılan bütün atamaların iptal edilerek yeniden yapılması gerektiği ifade edilen dilekçede, bu işlem yerine Bakan Çelik'in valiliklere genelgeler göndererek, atamaları iptal edilmesi gereken yöneticilerin, vekaleten görevlendirilmesini emrettiği ileri sürüldü.

Dilekçede, bu yolla yargı kararını şeklen uygulayan Bakan Çelik'in, daha önce de yargı kararlarının gereğini yerine getirmediği için tazminat yaptırımlarına muhatap olduğu kaydedilerek, ''Şüpheli, yargısal mercilere ve yargı kararlarına, dolayısıyla hukuk devletine olan inancı sarsmak için benzeri görüşmemiş bir kararlılık sergilemektedir'' denildi.

Bakan Çelik'in daha önce uygulamadığı iddia edilen yargı kararlarına da yer verilen dilekçede, yargı kararlarını uygulamakla görevli ve yetkili kamu görevlilerinin, keyfi tutumlarını sergilemelerine izin verilmemesi gerektiği kaydedildi.

Dilekçede, Çelik, hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak, ''yargı kararını şeklen uygulamak suretiyle görevi kötüye kullanmak ve kamu görevlilerini suça azmettirme'' suçlarından cezalandırılması talep edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title