Haberler

Milletvekili Seçimleri 4 Kasım 2007'de Yapılacak

TBMM Genel Kurulunda, Milletvekili Seçimi Kanununun, Seçim Döneminin 3 Temmuzda Başlamasını ve Ekim Ayının İkinci Pazar Günü Seçimin Yapılmasını Öngören Hükmü, "Her Seçim Döneminin Son Toplantı Yılının 20 Temmuz Günü Seçimin Başlangıç Tarihidir ve Kasım Ayının Birinci Pazar Günü Oy Verilir" Şeklinde Değiştirildi.

TBMM Genel Kurulunda, Milletvekili Seçimi Kanununun, seçim döneminin 3 Temmuzda başlamasını ve Ekim ayının ikinci pazar günü seçimin yapılmasını öngören hükmü, ''Her seçim döneminin son toplantı yılının 20 Temmuz günü seçimin başlangıç tarihidir ve Kasım ayının birinci pazar günü oy verilir'' şeklinde değiştirildi.

Genel Kurulda, bağımsız adayların birleşik oy pusulasında yer almasına ilişkin kanun teklifi görüşülerek kabul edildi. Milletvekili Seçimi Kanununda değişiklik içeren kanuna göre, bağımsız adaylara seçim pusulasında, son sıradaki siyasi partiden sonra yer verilecek.

Bir seçim çevresinde birden fazla bağımsız aday varsa, sıra, aralarında çekilecek kurayla belirlenecek. Başta ve ortada bağımsız adayın adı ve soyadı yazılacak. Belirli bir aralık veya çizgiden sonra çapı iki santimetre olan bir boş daire basılıp, bunların altı çizilecek. Birden fazla bağımsız aday sütunları arasında, yarım santimetre ve iki çizgi ile belirlenmiş bir aralık bulunacak.

Görüşmeler sırasında verilen bir önerge ile Milletvekili Seçimi Kanununun 6. maddesinde yer alan, ''Her seçim döneminin son toplantı yılının 3 Temmuz günü seçimin başlangıç tarihidir ve Ekim ayının ikinci Pazar günü oy verilir'' hükmü, ''Her seçim döneminin son toplantı yılının 20 Temmuz günü seçimin başlangıç tarihidir ve Kasım ayının birinci Pazar günü oy verilir'' şeklinde değiştirildi.

Genel seçimlerin yapılacağı 2007 yılının Kasım ayının ilk pazar günü 4 Kasım 2007 tarihine denk geliyor. Buna göre, erken seçim kararı alınmaması durumunda seçimler 4 Kasım 2007'de yapılacak.

AK Parti Grup Başkanvekili Salih Kapusuz, seçim dönemine ilişkin değişiklik talebinin Yüksek Seçim Kurulundan geldiğini ve önergeyi muhalefetle anlaşarak hazırladıklarını söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title