Haberler

Milletvekili Aydemir'den milleti tarif etmek vurgusu

Güncelleme:

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda; kendisi, Manisa Milletvekili Uğur Aydemir ile 63 Milletvekilinin verdiği; 'Bazı Kanunlarda ve 399 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi görüşmelerinde bir sunum yaptı.

Ak Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda; kendisi, Manisa Milletvekili Uğur Aydemir ile 63 Milletvekilinin verdiği; 'Bazı Kanunlarda ve 399 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi görüşmelerinde bir sunum yaptı.

Aydemir'den Milleti Tarif Etmek Vurgusu

Kanun teklifi hakkında gerekçeli değerlendirme yapan AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin yasamayı daha etkin ve fonksiyonel kıldığı, milletvekillerini milletin itibarını yükseltmede de, milleti tarif etmede de Meclis zemininde etkin olma noktasına taşıdığını vurguladı.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin Kazançları

Milletvekili Aydemir, 'Beş yıldır Plan Bütçe Komisyonu üyeliği yapmaktayım. İlk defa bir kanun teklifinin -daha önce imzalarımız vardı ama- birinci imza sahibi olarak huzurunuzda bulunuyorum. Bu imkan Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin tanıdığı bir imkandır. Bu bütün milletvekillerimizin iftihar edeceği, gurur duyacağı bir haldir. Milletvekilini fonksiyonel kılmış; milletvekilini milletin itibarını yükseltme de, milleti tarif etme de Meclis zemininde etkin olma noktasına taşımıştır. Dolayısıyla, bundan dolayı da müftehir olduğumuzu, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini hayata geçirenleri -başta milletimiz olmak üzere, onların oylarıyla bu oldu- medyuna şükran olduğumu altına çizerek söylüyorum. ' dedi

Covid19'la Mücadele Süreci

Sunumunda covid19la mücadele sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Aydemir,

'Küçük bir deyim, bir aforizma ciltler dolusu kitabın yüklediği bilginin daha fazlasını yüklüyor. Buna örnek olsun diye özellikle şu vasatta bir not düşmek istiyorum. Bize ait, bizim muhayyelimizden çıkmış bir aforizma: "Bir musibet bin nasihatten evladır." Musibetlerin nasihat olma özelliğine vurgu için bu söylenmiş ve Covid sürecine özellikle bu bağlamda bakmayı ben hususi salık veriyorum. Bunları ilerleyen safhada kanun tekliflerimize istinat olsun diye, alt olsun diye kayda geçiyorum.' diye konuştu.

'Musibet, nasihat değerinde oldu'

Milletvekili Aydemir, 'Hayatın dışına ittiğimiz, bizi tarif eden birçok meziyetimizi yeniden hatırlama imkanı bulduk Covid-19'la beraber. Cetvel, kalem üslubun ardından sıkıntı doğurduğunu anlayış kalemlerimizden çıkaralı çok olmuştu. Çok basit bir örnek: "Eller yıkanmadan sofraya oturulmaz." tembihatı bütün bütün unutulmuştu. Hayatın her sahasındaki özen, düzen berhava edilmişti. Covid-19 musibetiyle beraber bunları yeniden hatırlamış olduk. Musibet, nasihat değerinde oldu.' dedi.

Türkiye'nin Bilişim İmkan ve Altyapısı Sağlamlığı

Covid19 pandemisi sürecinde Türkiye'deki bilişim teknolojisi altyapısının sağlam olduğunun bir kez daha ortaya çıktığına işaret eden Milletvekili Aydemir, 'Bu durum, var olan ama ihmal ettiğimiz imkanları kullanma bakımından da böyle. Video konferans yöntemi adeta bu süreçte cankurtaranımız oldu, kurumkurtaranımız oldu. Bu sahada var olan onlarca teknolojik programı bu süreçte hayatımıza soktuk. Uzakları yakın etme imkanı tek nefes götürdüğümüz hayatı kolaylaştırma adına kanuni düzenlemelere de girmeye başladı. Görüştüğümüz kanun teklifinde yer alan bazı maddeleri bu bağlamda ele almak gerekiyor. Nimete, ihtiyaca uzaktan erişim imkanı tanıyan değişikliklere vurgu yapıyorum. Öyleyse külfet sandığımız ardından nimet olarak karşımıza çıkabiliyor. ' kaydını düştü.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin Başarısı

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin müdahalede pratikliği sağlaması, Türkiye sağlık altyapısının muhkem oluşunun covid19'la mücadelede büyük bir başarı sağladığını; büyük diye tarif edilen bazı ülkelerin ise vatandaşlarını ölüme terk ettiğini hatırlatan Milletvekili Aydemir, 'Covid-19 kimi "dev" ya da "devasa" tarifine tabi ülkelerin aslında kartondan kule mesafesinde olduğunu da gösterdi. Vatandaşlarını ölümüne terk eden ve imkansızlıklar sebebiyle pespaye hale düşen ülkelere inat -şükür- biz sürecin başından itibaren vatandaşını kucaklayan, her türlü imkanı paylaşan bir tarzı uygulamaya koyduk. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin müdahalede pratikliği sağlaması, sağlık altyapımızın muhkem oluşu bu musibetle mücadelede büyük fayda temin etti.' dedi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

İbrahim Aydemir Milletvekili Koronavirüs AK Parti Haberler

Bakmadan Geçme

İhsan Anlı kimdir? Müge Anlı'nın babası İhsan Anlı yaşıyor mu, kaç yaşında? Yeni Renault Duster ne kadar? Renault Duster Bursa'da mı üretilecek? Yeni Renault Duster özellikleri! Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot verir? Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot dağıtılacak? Survivor All Star'da talihsiz kaza! Nefise'nin sağlık durumu nasıl? Olay ne? ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI 2024 NE ZAMAN? Çaykur işçi alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları ne? #9749 KOTON HALKA ARZ | Koton halka arza açıldı mı? Koton katılım endeksine uygun mu? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title