Haberler

Milletvekili Aday Adaylığı

22 Temmuz'da Yapılacak Olan Genel Seçimlere AK Parti'den Mardin Milletvekili Seçilebilmek İçin Müracaatta Bulunan Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Murat Hacımustafaoğlu, Son Zamanlarda Bölgede Okumuş, Genç ve Dinamik Yeni Siyasetçi Simalara Her Kesimden Yoğun Bir Talep Olduğunu Söyledi.

22 Temmuz'da yapılacak olan genel seçimlere AK Parti'den Mardin milletvekili seçilebilmek için müracaatta bulunan Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Murat Hacımustafaoğlu, son zamanlarda bölgede okumuş, genç ve dinamik yeni siyasetçi simalara her kesimden yoğun bir talep olduğunu söyledi.

Başarılı meslek kariyerini, kendisine teklifte bulunulan siyaset arenasında da sürdürmek için kolları sıvadığını ifade eden Hacımustafaoğlu, "Bizler gibi okumuş, yüksel tahsil görmüş genç insanların da artık siyaset ve politika sahnesinde görünüyor olması sevindirici olmalı çünkü siyaset ve politika, yaşamımıza o kadar güçlü bir şekilde yön veriyor ki, ciddiye alınması gerekiyor. Siyaset; alışılagelmiş insanların, feodal zihniyetlerin, güçlerin, müteahhitlerin, işadamlarının vesayetinden alınıp, 'Artık

biz de varız' denmesi gerekiyordu ve öyle de oldu. Her kesimden, her yaştan insanların akın akın aday adaylığı için başvurmalarını da böyle anlamalıyız. Bana aday adaylık teklifi gelince ve bu AK Parti olunca, bu düşüncelerden dolayı teklife olumlu yanıt verdim. Gerçekten de AK Parti, son 4.5 yılda ülkenin siyasi, ekonomik, eğitim, ve sağlık alanında devrim niteliğinde birçok reform yapmış, demokratik atılımlar gerçekleştirmiş, Avrupa Birliği sürecini desteklemiş, insan hakları alanında ülkenin daha

özgürlükçü yaşanabilir bir noktaya gelmesini sağlamıştır. Bir o kadar daha yapılacak şey var. Bu arada AK Parti, demokrasimizi kesintiye uğratmak isteyen güçlere de 'dur' demiş ve demokrasi adına dik durmasını bilmiştir" diye konuştu.

AK Parti'ye aday adaylığı için yoğun bir ilgi olduğunu kaydeden Hacımustafaoğlu, "AK Parti'ye Mardin'den aday adaylığı için 69 başvuru olmuş. Daha fazla da olabilirdi. Benim amacım, ille de aday sıralamasına girmek, ille de meclise girmek değildir. Bizim gibi belli bir merhaleye gelmiş insanlar, kendi yaşadıkları topluma siyaset dışında da katkı sunabilirler. Nitekim, ben bu sorumluluğumu mesleki alanımda yerine getirmeye çalıştığıma inanıyorum. Benim aday adaylığı başvurumdaki temel nedenlerin başında;

demokratik, özgürlükçü, liberal ve Avrupa Birliği taraftarı olan ben ve benim gibi insanların da AK Parti'yi desteklediğini göstermek ve taraf olduğumuzu belirtmek geliyor. Benim gibi dinamik, sosyal, aktif insanlar da meclise girerse, toplumun her kesimini en iyi şekilde temsil edeceklerine inanıyorum" şeklinde konuştu.

(İA-EST-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title