Haberler

Millennium Bank'ın Üst Yönetimine İki Atama Yapıldı

Avrupa'nın Öncü Finans Gruplarından Biri Olan Millennium Bcp Grubu'nun Türkiye'deki İştiraki Millennium Bank'a Ceo ve Yönetim Kurulu Murahhas Azası Olarak Manuel Marecos Duarte Getirildi.

Avrupa'nın öncü finans gruplarından biri olan Millennium BCP Grubu'nun Türkiye'deki iştiraki Millennium Bank'a CEO ve Yönetim Kurulu Murahhas Azası olarak Manuel Marecos Duarte getirildi.

Millennium Bank'a Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak atanan Müjdat Ulutekin de görevine resmen başladı.

Millennium Bank'tan yapılan yazılı açıklamada, gelecek yıllarda Türkiye'de daha da büyümeyi hedefleyen Millennium Bank'ın, istikrarlı ilerleyişi ve bu doğrultuda strateji geliştirme çalışmalarını Manuel Marecos Duarte ve Müjdat Ulutekin'in liderliğinde sürdüreceği bildirildi.

BankEuropa olarak 2003 yılında hizmete açılan Millennium Bank, geçtiğimiz Aralık ayında tüm grupta ortak isim kullanımına yönelik karar sonucu adını değiştirerek bugünkü adını almıştı.

Millennium BCP Grubu'ndaki tecrübesi uzun yıllara dayanan Manuel Marecos Duarte'ın Portekiz'de Millennium BCP Grubundaki son görevi, 2003-2006 yılları arasında Grubun Global Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü idi.

1998 -2003 yılları arasında Çin'de Millennium BCP'nin iştirakleri Banco Comercial de Macau'nun CEO'luğu ve Companhia de Seguros de Macau Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüten Duarte, daha önceki yıllarda Portekiz'de Millennium BCP Grubuna bağlı Nova Rede-BCP ve Banco Portugues do Atlantico-BCP bankalarında Ticari Bankacılık Yöneticiliği görevinde bulundu. Manuel Marecos Duarte, grubun Emlak Yatırım Fonları Departmanı'nın hem kuruculuğu hem de Genel Müdürlüğünü yaptı.

Müjdat Ulutekin ise 2002-2007 yılları arasında HSBC Bank'ta Bireysel Bankacılık Satış ve Servisler Grup Başkanlığı, 1996-2002 yılları arasında ise Finansbank Bireysel Bankacılık Bölüm Başkanlığı görevlerinde bulundu. Kariyerine 1989-1991 yılları arasında Şişecam Topluluğu'nda Sanayi Mühendisi olarak başladı. 1991-1993 seneleri arasında Cornell University'de İşletme dalında yüksek lisansını (MBA) tamamladıktan sonra 1993-1995 yılları arasında McKinsey Londra Ofisi'nde Yönetim Danışmanı olarak görev

aldı.

(CHT-HO-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title