Haberler

MHP, Meclis'in En Renkli Partisi Olacak

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri Cihan Paçacı, MHP'nin Kendisine Oy Veren 5 Milyon İnsan ve Oy Vermeyen Herkesin Yakından İzleyeceği Bir Parti Olacağını Belirterek, "MHP Herkesin Takdir Edeceği Çok Güzel Bir Tablo Çizecektir" Dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri Cihan Paçacı, MHP'nin kendisine oy veren 5 milyon insan ve oy vermeyen herkesin yakından izleyeceği bir parti olacağını belirterek, "MHP herkesin takdir edeceği çok güzel bir tablo çizecektir" dedi.

MHP Genel Merkezi'nde MHP muhabirlerinin sorularını yanıtlayan Paçacı, cumartesi günü yapılacak toplantıda partisinin seçim sonuçlarını değerlendireceğini ifade ederek, bu toplantıda MHP'nin cumhurbaşkanlığı seçiminde izleyeceği stratejinin de belirleneceğini kaydetti. MHP'nin 2002 seçimlerine göre oyunu yüzde yüze yakın artırarak önemli bir başarı elde ettiğini anlatan Paçacı, "Milletimiz bize teveccüh gösterdi. Meclis dışında kalmış bir siyasi parti çeşitli dezavantajlar yaşar. MHP de bu

dezavantajlarla seçime girdi. Bu yarışta rakibimiz tek başına iktidar olan ve devletin tüm imkanlarını kullanan bir partiydi. Biz buna rağmen oylarımızı yüzde yüze yakın artırmayı başardık. Bu MHP için başarıdır. Bu sonuçlar MHP'nin siyasi hayatımızda daha etkili konuma geleceğinin işaretidir" diye konuştu.

MHP Genel Sekreteri Paçacı, parlamentoda iktidarın yapacağı icraatları inceleyeceklerini ve kendi değerleri üzerinden millet adına yanlış gördükleri konularda hükümeti uyaracaklarını kaydetti. Paçacı, "Meclis'te denetim görevini yasalar ve iç tüzük ölçüsünde en etkili şekilde yapacağız. MHP, bize oy veren 5 milyon insan ve oy vermeyen herkesi yakından izleyeceği bir parti olacaktır. Yapıcı bir şekilde etkili bir muhalefet yapacağız" değerlendirmesinde bulundu. Paçacı, MHP'nin cumhurbaşkanlığı seçimindeki

tavrının ne olacağı yönündeki bir soruya ise şu cevabı verdi:

"Henüz bunu konuşmak için çok erken. Henüz yetkili kurullarımız toplandı. Cumartesi günü milletvekilleri, il başkanları ve Merkez Karar Yürütme üyelerimiz (MYK) toplanacak. Bu toplantıda gelişmeler değerlendirilecek. Başkanlık divanında cumhurbaşkanlığı seçiminde partimizin tavrı belirlenecektir. Bugünden ne yapılacağını söylemek çok erken. Türkiye'nin kavgaya değil uzlaşmaya ihtiyacı var. Başbakan keşke bu uzlaşma girişimini daha önce yapmış olsaydı. Muhalefet beklentilere uygun tarzda yani icraatları

denetlemek, yanlışını ikaz etmek tarzında gelişir. MHP herkesin takdir edeceği çok güzel bir tablo çizecektir. Bundan herkes emin olsun. Hükümetin cumhurbaşkanlığı konusunda ne yapacağı bilinmiyor. Cumhurbaşkanlığı konusunu şu anda konuşmak için çok erken. Ne yapacaklar, nasıl adım atacaklar bunu görmemiz lazım. İktidar bizim dışımızda bağımsızların desteğiyle 367 rakamını buluyor. Cumhurbaşkanının Meclis içinde veya dışında olması önemli değildir."

Paçacı, "MHP Meclis'te DTP'liler ile aynı çatı altında olabilir mi?" sorusuna ise, "AK Parti, CHP ile aynı çatı altında oluyorsa bizimle neden olmasın? Çatışma olabilir mi sorusu çok yanlış" karşılığını verdi.

(YZE-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title