Haberler

MHP'li Tankut'tan Moleküler Biyoloji ve Genetik Bilimcilere Destek

MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, Dünyanın En Önemli ve En Gözde Mesleklerinden Biri Haline Gelen Moleküler Biyoloji ve Genetiğin Türkiye'de Yasal Zeminde Tanımının Olmadığını, Bu Nedenle Yetişmiş İnsan Kaynaklarının ya Mağdur Olduğunu ya da Dışarıya Kaçtığını Savundu.

MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, dünyanın en önemli ve en gözde mesleklerinden biri haline gelen moleküler biyoloji ve genetiğin Türkiye'de yasal zeminde tanımının olmadığını, bu nedenle yetişmiş insan kaynaklarının ya mağdur olduğunu ya da dışarıya kaçtığını savundu.

Tankut, ilgili alanlarda halen 5 üniversitenin eğitim verdiğini, her sene 200 civarında öğrencinin mezun olduğunu, ancak meslek yasal olarak tanımlanmadığı için lisans diplomasıyla mezun olan öğrencilerin KPSS sonucuna göre adı geçen alanlarda iş bulamadığını ifade etti. Bu nedenle öğrencilerin çeşitli hak kayıplarına uğradığını anlatan Tankut, "Geleceğin mesleklerinden birisi olarak görülen ve stratejik önemi bulunan moleküler biyologluk, Türkiye'de önemli bir kayba uğramakta ve beyin göçü ve farklı alanlara, farklı mesleklere kayma olmaktadır" dedi.

Tankut, durumdan haberi olup olmadığını, varsa sorunu gidermek için ne gibi çalışmalar yapıldığını sorduğu Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'ten, "Bugüne kadar dediğiniz problemin bana iletilmesi söz konusu değil, böyle bir problemle karşılaşmadım. Bu, Üniversitelerarası Kurulu ilgilendirir. Özellikle yükseköğretimde meslek standartları ve denkliklerin kabulü, dünya çapında bunların nereye oturduğuyla ilgili karar Üniversitelerarası Kurul'a aittir. Eğer böyle bir problem varsa -bunu arkadaşlarımız da not aldılar- Sayın YÖK temsilcilerimiz tarafından Üniversitelerarası Kurul'a bildirilecektir" cevabını aldığını belirtti.

(MT-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title