Haberler

MHP Gümüşhane İl Divan Toplantısı

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Osman Çakır, Bölücü Faaliyetlerin Hız Kazandığını Belirterek Türkiye'nin Her Yerinden Bugün de Şehitlerimizin Uğurlandığını Söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Osman Çakır, bölücü faaliyetlerin hız kazandığını belirterek Türkiye'nin her yerinden bugün de şehitlerimizin uğurlandığını söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gümüşhane İl Divan Toplantısı yapıldı. Devlet Su İşleri (DSİ) Sosyal Tesisleri'nde yapılan toplantıya MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Osman Çakır, Erzurum Milletvekili Zeki Ertugay, Trabzon Milletvekili Süleyman Latif Yunusoğlu, Ordu Milletvekili Rıdvan Yalçın, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı ve partililer katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan MHP Gümüşhane İl Başkanı Orhan Mazman, bugün Kostandağı - Yağmudere geçidi ile ilgili bir çalışma olmadığını söyledi. Mazman, MHP iktidarı döneminde ısrarla ve gayretle yürütülen İkisu-Şiran yolunda da bugün hiçbir çalışma olmadığını, bu yıl aktarılan 1 trilyon ödenekle ancak 20 gün çalışılabileceğini söyledi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Osman Çakır ise çok zor ve tehlikeli bir dönemden geçen Türkiye'nin ufkunda kara bulutlar dolandığını belirterek, "Ülkemiz her yönden kuşatılmakta, iç ve dış güvenlik sorunları giderek ağırlaşmakta, milli değerlerimiz hor görülmekte, milli kimliğimiz tartışılmakta, bölücü tahrikler hayasızca sürmektedir" dedi.

Türkiye'nin 1919 yılının şartlarına götürülmek istendiğini iddia eden Çakır, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Yine yabancı güçler iç işlerimize karışmakta, yine o günlerde olduğu gibi işbirlikçiler dört koldan vatana ihanet etmekte, Türkiye'nin her yerinden bugün de şehitlerimiz uğurlanmaktadır. Osmanlı Devleti'ni yıkan küresel aktörler bir asır sonra yarım kalmış oyun için faaliyete geçmiştir." Türkiye'nin vahim bir durumla karşı karşıya kaldığını anlatan Çakır, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin milli güvenliğini, milli birliğini, bekasını, refahını, toplumsal huzur ve asayişimizi çok ciddi ve ağır tehlikelerle karşı karşıya bırakmıştır. Türkiye üzerinde hesapları olan bütün mihraklar harekete geçmiştir. Kirli ticaret, kirli kazanç şebekeleri düştükleri çukurda birbirlerine muhtaç hale gelerek birbirlerini destekler, birbirlerinin koltuklarına girerek bir saadet zinciri oluşturmuşlardır" diye konuştu. İktidarın sanal gündemlerin ve hayallerin peşinden koştuğunu belirten Çakır, sözlerine şöyle devam etti: "Dış ilişkilerimiz tek yanlı bir dayatma haline dönüşmüş, Türkiye bütün pazarlık gücünü, nüfuzunu, otoritesini yabancı masalarda, dış ilişkilerde kaybetmeye başlamıştır. Manevi değerlerimiz üzerinde ucuz siyaset yapılmaktadır. Bu dönemde en büyük tehdit ve tehlike Türkiye'nin bütünlüğü ve Türk Milletinin kardeşliği üzerine yönelmiştir. Demokratik cumhuriyet önerisi ile İmralı canisinin sözcülüğü yapılmış, Kürt sorunu tanımı ile bölücüler okşanmış, mozaik, alt kimlik, etnisite gibi kavramlarla ayrışmanın önü açılmıştır." Yabancı elçilerin bir işgal gücünün temsilcileri gibi konuştuğunu anlatan Çakır, sözlerini şöyle tamamladı: "Türkiye üzerindeki federasyon talepleri için hükümet yetkilileri ile milletvekilleri ile nabız yoklama cesaretini bulabilmişlerdir. Türkiye Irak'ta operasyon yaparken, Amerika ve AB'de maalesef Türkiye üzerinde operasyon yapmaktadır. Bizim yıllardır dile getirdiğimiz senaryolar artık çok ayan bayan belli olmuş, apaçık ortaya çıkmıştır. Bu senaryo Türk milletine ve devletine vücut veren bütün ortak değerlerin yıkılmasıdır. Bu senaryo Türkiye'yi parçalayarak çok milletli, çok kimlikli, çok dilli bir ortaklık devletinin kabul ettirilmesi senaryosudur. Bu senaryoya direnmek isteyenlerse marjinallikle, çağdışı olmakla, ilkellikle suçlanacak ve sürekli sindirilmeye çalışılacaktır. Bugün Türkiye'nin karşısındaki en büyük tehdit budur." Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.

(RE-İRT-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

title