Haberler

MHP'den Malatya İçin Araştırma Komisyonu Kurulması Teklifi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekilleri Tarafından "Malatya'da Yaşanan Sorunların Tespit Edilmesi ve Gerekli Tedbirlerin Alınması Amacıyla Meclis Araştırma Komisyonu Kurulması" Amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na Önerge Verildiği Bildirildi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) milletvekilleri tarafından "Malatya'da yaşanan sorunların tespit edilmesi ve gerekli tedbirlerin alınması amacıyla Meclis Araştırma Komisyonu kurulması" amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na önerge verildiği bildirildi.

MHP tarafından verilen araştırma önergesinin gerekçesinde şu ifadeler yer aldı:

"Malatya ili ekonomik, sosyal ve kültürel olarak her dönemde lokomotif olmuş ve Türkiye'nin bir kesitini oluşturmuştur. Malatya bu açıdan Türkiye'nin ve özellikle Doğu Anadolu'nun önemli bir cazibe merkezi olma potansiyeli taşımaktadır. Ancak son yıllarda başta tarım olmak üzere kentin ekonomik sorunları çığ gibi büyümüş, tarım, sanayi ve ticaret neredeyse durma noktasına gelmiş içler acısı bir vaziyettedir. Adı Malatya ile özdeşleşen 250 bin kişiye ekmek kapısı olan kayısı tarım alanında ilin en başta dile getirilmesi gereken problemidir. Bu konunun ayrıca araştırılması gerekmektedir. Son yıllarda ülkemizde yaşanan genel kuraklıktan Malatya yüzde 70 oranında etkilendiği halde, Güneydoğu illerine yönelik doğal afet ve teşvik kapsamına alınmaması bilhassa kayısı çiftçisini ciddi anlamda mağdur etmiştir. Hükümetin ekonomi politikaları neticesi Malatya ekonomisine katkısı sınırlı olmuş, küçük-büyük bütün sanayi işletmeleri üretimde ciddi sıkıntılar yaşamış, kapasiteleri daralmış, işçi çıkarmaları çoğalmıştır. Malatya'daki ticaret erbabı ve esnaf ayakta kalma ve yaşama mücadelesi vermektedir. Tüccar ve esnaf gelecekten ümitsiz, neredeyse ticaret durma noktasına gelmiştir. Altyapıya yönelik ise hiçbir yatırım ve faaliyet yapılmamış, sorunlar büyümüştür." (BK-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title