Haberler

Mevlana Törenleri İçin 10 Dilde, 10 Bin Afiş

Mevlana'nın 733. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenlerinin, bu yıl ilk kez 1-17 Aralık tarihleri arasında yapılacağı, törenler için 10 dilde, 10 bin afiş bastırıldığı bildirildi.

Mevlana'nın 733. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenlerinin, bu yıl ilk kez 1-17 Aralık tarihleri arasında yapılacağı, törenler için 10 dilde, 10 bin afiş bastırıldığı bildirildi.

Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mevlana'nın 733. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri için hazırlıkların sürdüğünü söyledi.

Törenlere yönelik hazırlıklar için Mevlana Müzesi bahçesinde yer oluşturduklarını belirten Yarar, ''Mevlana Müzesi bahçesindeki Çelebi Evi'ni yeniden düzenledik. Yıllardır boş duran evde bakım ve onarım çalışmaları yaparak, Mevlana etkinliklerinin organizasyonuna tahsis ettik. Artık bütün çalışmalar buradan yapılacak'' dedi.

Bu yıl törenlerin ilk kez 18 güne çıkarılarak 1-17 Aralık tarihleri arasında yapılacağını bildiren Yarar, şunları kaydetti:

''Hazırlıklar kapsamında törenlerin ülke içi ve yurtdışında tanıtımının yapılması için 10 ana dilde, 10 bin broşür bastırdık. Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca, Arapça, Farsça, Japonca, İspanyolca, İtalyanca ve Rusça olarak bastırdığımız afişleri, 35 ülkeye göndereceğiz. Mevlevihanelerin bulunduğu ülkelere öncelik veriyoruz.''

Yarar, afişlerin bugünden itibaren kargolar aracılığıyla bu ülkelere gönderilmeye başlandığını belirterek, ''Önce büyükelçiliklere gidecek. Büyükelçiliklerden de ülkelerin belirli bölgelerinde, halkın en iyi şekilde görebileceği yerlere asılmaları sağlanacak. Bu yıl etkinlikler çok renkli olacak'' dedi.

Yurtiçinde de bütün il kültür ve turizm müdürlükleri ile birçok seyahat acenteleri, garlar, turizm firmaları ve otellere afişlerin asılarak, törenlere bir nevi çağrı yapılacağını ifade eden Yarar, 1 Aralıkta başlayacak törenlerin, Konya ve Türkiye'nin tanıtımına büyük katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title