Haberler

Metroyu Delen Çalışmada Yeni İddia:"planda Metroyla İlgili Bilgi Yok"

Oda, Şişli Belediyesi’nin Çalışma Yapılan Parsele İmar İzni Vermediğine İşaret Ederek, "askı Safhasında Olan İmar Planında Metro Hattı İşlenmiş Olup Ancak Bu Parselde Kısıtlama Getiren Metro Hattına İlişkin İlgili Kadastro Ve Tapu Sicil Müdürlüğünde Beyanlar Hanesinde Hiçbir Bilgiye Rastlanmamıştır" Dedi.

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Mecidiyeköy Metro Tavanının delinmesinde izinsiz kazı çalışması yapan Volga Dış Ticaret Şirketi’nin kabahatinin yanı sıra, Kadastro ve Tapu Sicil Müdürlüğü’nün evraklarında “metro”nun belirtilmemesinin de etkili olduğunu açıkladı.

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası tarafından yapılan açıklamada, Taksim–4 Levent Metro hattına verilen zarar değerlendirildi. Çalışma yapılan parsele ilişkin 1/5000’lik planın onaylandığı, ancak 1/1000 uygulama planı Şişli Belediyesi’nde askıda olduğu belirtilen açıklamada, bunun süresinin ise 28 Ağustosta dolacağı belirtildi. Harita ve Kadastro Odası, konuyla ilgili olarak şunları bildirdi:

ÇALIŞMA YAPILAN PARSELE İMAR İZNİ VERİLMEDİ

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title