Haberler

Merzifon'da "Atık Su Arıtma Tesisi Projesi"Nin Tanıtımı Yapıldı

Merzifon Belediyesi tarafından yürütülen "Atık Su Arıtma Tesisi Projesi'nin" tanıtımı yapıldı.

Merzifon Belediyesi tarafından yürütülen "Atık Su Arıtma Tesisi Projesi'nin" tanıtımı yapıldı.

Kaymakam Ozan Balcı, projenin tanıtım toplantısında yaptığı açıklamada, kaymakamlık olarak projenin yürütülmesinde karşılaşılacak her problemde açık şekilde desteklerinin olacağını söyledi.

Projenin Merzifon ve memlekete hayırlı olacağını dile getiren Balcı, şöyle konuştu:

"Atık su arıtma tesisi yapılması şehrin dizayn edilmesinde anlamlı ve önemli bir çaba. Çevrenin korunmasını gelecek kuşaklara bozulmadan aktarılmasını anlamlı ve önemli buluyorum. Bu projeyle ilçemizdeki atık suyun arıtılması ve daha sonraki safhada mevcut su tesislerinin ve borularının rehabilitasyonunu da sağlayacak. Mevcut hatlarımız yenilenmiş olacak. Böylece Merzifon daha sağlıklı bir çevreyi gelecek kuşaklara aktarmış olacak."

Belediye Başkanı Alp Kargı da tesisin Merzifon için oldukça önemli olduğunu kaydetti. Atık su arıtma tesisi olmayan bir kentin belediye başkanı olmaktan 500 gün içinde kurtulacağını ifade eden Kargı, "Doğa bize bir emanet, bu emaneti gelecek nesillere layıkıyla bırakmalıyız. Projenin sonlanmasıyla kentin ülkemizle birlikte gelişen yüzünü ortaya çıkaracağız. Arıtmayı daha iyi ve daha sıhhatli kullanmanın gereğini yapacağız. Modern bir artıma tesisi olacak" dedi.

Proje ile ilgili sunumların da yapıldığı toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Avrupa Birliği Yatırımları Dairesi Başkanı Ferruh Parmaksız, müşavir ve müteahhit firma yetkilileri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Ozan Balcı Merzifon Kargı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title