Haberler

Mersin: Tarsus'ta Yerel Yönetimler

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Kentteki Toplu Taşıma Araçlarının Fazla Olması Nedeniyle Göz ve Trafik Rahatsızlığı Yarattığını Söyledi.

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, kentteki toplu taşıma araçlarının fazla olması nedeniyle göz ve trafik rahatsızlığı yarattığını söyledi.

Yerel Gündem 21 Kent Meclisi toplantısında konuşan Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, kentteki minibüs ve mavibüslerin fazlalığının Tarsus trafiğini kilitlediğini ve çağdışı kaldığını ifade etti. Yerel yönetim olarak Tarsus halkının daha kaliteli ve daha ucuz yolculuk yapabilmeleri için üzerlerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını dile getiren Kocamaz, "330 toplu taşıma aracı bulunuyor. Araçlar duraklara toplu halde geliyor ve sıkışıklığa neden oluyor. Toplu taşıma araçları göz ve trafik rahatsızlığı oluşturuyor. Bizim yerel yönetim olarak önerimiz, Tarsus'taki üç toplu taşıma kooperatifinin birleşerek modern otobüslerle bu işi yapmaları. Böylece araç sayısı 90 civarında olacak ve trafik ve göz rahatsızlığı ortadan kalkacak" dedi.

Mevcut toplu taşıma dernekleri kendilerini sürekli oyaladıklarını belirten Kocamaz, "Belediye meclisinden 30 yeni otobüs alımı yetkisi almıştık. Bu kararı birbuçuk yıldır uygulamıyoruz. Çünkü mevcut kooperatiflerin bu işi üstlenmesini istedik. Ama kooperatifler bizi sürekli oyalıyorlar. Artık karalıyız" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title