Haberler

Mersin'de Yerel Gündem 21 Kent Konseyi Engelliler Grubu Oluşturuldu

Yerel Gündem 21 Kent Konseyi Engelliler Grubu Başkanı Ayla Sapmaz, Engelli Vatandaşların Durumuna Eğitimsizlik ve Fakirliğin de Eklendiği Zaman İçinden Çıkılması Zor Bir Durumun Oluştuğunu Belirterek, Engelli İnsanların, Kendilerine Hitap Edecek Yer Olmadığı İçin Dışarıya Çıkmak İstemediklerini Söyledi.

Yerel Gündem 21 Kent Konseyi Engelliler Grubu Başkanı Ayla Sapmaz, engelli vatandaşların durumuna eğitimsizlik ve fakirliğin de eklendiği zaman içinden çıkılması zor bir durumun oluştuğunu belirterek, engelli insanların, kendilerine hitap edecek yer olmadığı için dışarıya çıkmak istemediklerini söyledi.

Yerel Gündem 21 Mersin Kent Konseyi bünyesinde bulunan Kadın Çalışma Grubu, Çevre Çalışma Grubu, Halk Dayanışma Grubu ve Gençlik Çalışma Grubu'na, Engelliler Grubu da eklendi. Yeni oluşturulan grubun başkanlığına Ayla Sapmaz, başkan yardımcılığına ise Ayten Genç getirildi.

Engelliler Grubu adına açıklama yapan Başkan Ayla Sapmaz, engelli çocuk sahibi olmanın başlı başına bir zorluk olduğunu ve buna fakirlik ile eğitimsizlik gibi faktörler eklendiği zaman, içinden çıkılması zor bir durumun oluştuğunu söyledi. Bu durumdaki insanlara toplumun tüm kesiminin destek olması gerektiğini vurgulayan Sapmaz, engelli insanların kendilerine hitap edecek yer olmadığı için dışarıya çıkmak istemediklerini belirtti.

Daha sonra söz alan Yerel Gündem 21 Mersin Kent Konseyi Genel Sekreteri Nuri Özdemir ise, kent konseylerinin 21. yüzyılın gündemini oluşturduğunu belirterek, bu bağlamda engelli vatandaşların sorunlarına çözüm bulma noktasında kendilerine büyük görev düştüğünü açıkladı.

Engellilerin toplum hayatına kazandırılması ve onlara yaşam sevincini aşılamak adına tüm sivil toplum örgütlerinin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini vurgulayan Özdemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ın da toplumsal dayanışmayı ön plana çıkaran projelere öncelik verdiğini sözlerine ekledi.

(ÖT-MT-Y)

14.03.2007 18:03 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title