Haberler

Mersin'de Öğretmenler İş Bıraktı

Kesk'e Bağlı Eğitim-sen Üyesi Öğretmenler, Mersin'de de İş Bıraktı.

KESK'e bağlı Eğitim-Sen üyesi öğretmenler, Mersin'de de iş bıraktı.

Bugün sevk alarak ders başı yapmayan öğretmenler, dini bayramlarda hafta içi tatil olan günlerde ücretlerinin tam gün kesilmesine tepkilerini iş bırakarak gösterdi. Türkiye genelinde gerçekleştirilen iş bırakma eyleminin Mersin ayağında Eğitim-Sen'e üye öğretmenler, maaşlarının kesilmesini yürüyüş ve kitlesel açıklamayla protesto etti. Sabah sevk alarak derslere girmeyen öğretmenler, Eğitim-Sen Mersin Şubesi önünde toplanarak, buradan ellerinde pankartlar ve KESK bayraklarıyla yürüyüşe geçti. "Ek ders

ücretime dokunma, ırkçı, gerici kadrolaşmaya hayır", "Sosyal hakların tasfiyesine hayır" yazılı pankartlar arkasında sendika binası önünden Atatürk Caddesi üzerindeki Büyükşehir Belediyesi önüne yürüyen öğretmenler, yol boyunca alkış, ıslık, zılgıt ve sloganlarla yapılan uygulamayı protesto etti.

Büyükşehir Belediyesi önünde açıklama yapan Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Ünsal Yıldız, Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitim emekçilerinin çalışma koşullarını sürekli olarak zorlaştıran uygulamalara imza attığını söyledi. Yıldız, yeni düzenlemeyle bayram nedeniyle tüm haftanın ek ders ücretlerinin kesileceğini ifade ederek, "MEB'in genelgesine göre, ulusal bayramlar iş gününe denk geldiği zaman öğretmenler ders görevi yapmış sayılacak ve ek ders ücretleri ödenecektir. Ancak nedense, dini bayramların hafta

içine gelmesi durumunda öğretmenler bu günlerde ders görevi yapmış sayılmayacak ve derse girmemesinin sorumlusu öğretmenin kendisi olmadığı halde hak ettiği ek ders ücretinden mahrum bırakılacaktır" dedi.

Ek ders ücretinin bu bayramda tüm hafta için ödenmeyeceğinin altını çizen Ünsal Yıldız, bu uygulama nedeniyle haftada 30 saat derse giren bir sınıf öğretmeninin kaybının 80.61 YTL, branş öğretmeninin kaybının 91.35 YTL, haftada 44 saat derse giren bir atölye ve laboratuvar öğretmeninin kaybının ise 145.09 YTL olacağını bildirdi. Borç içinde yaşayan, ay sonunu getirmekte zorlanan öğretmenlere böyle bir uygulamanın reva görülmesinin düşünülmesi gereken bir durum olduğuna vurgu yapan Eğitim-Sen Şube Başkanı

Yıldız, bugün yaptıkları eylemin bir "uyarı eylemi" olduğunu, uygulamalar devam ettiği sürece daha büyük eylemlerle mücadelelerini sürdüreceklerini ifade etti.

Öğretmenlerin eylemi, atılan sloganlar ve protesto alkışlarıyla sona erdi.

(ÖT-MT-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI 2024 NE ZAMAN? Çaykur işçi alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları ne? #9749 KOTON HALKA ARZ | Koton halka arza açıldı mı? Koton katılım endeksine uygun mu? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title