Haberler

Mersin'de "Bölgesel İnovasyon Stratejisi" Programı

Rıs Mersin Projesi Kapsamında Ocak-mayıs Döneminde Ayda 2 Kez Yapılması Planlanan Toplantılarla, Mersin'de Girişimci Niteliğindeki İnsanlara Türkiye'deki Başarılı Örneklerin Tanıtımının Yapılacağı ve Girişimciliğin Teşvik Edileceği Bildirildi.

RIS Mersin Projesi kapsamında ocak-mayıs döneminde ayda 2 kez yapılması planlanan toplantılarla, Mersin'de girişimci niteliğindeki insanlara Türkiye'deki başarılı örneklerin tanıtımının yapılacağı ve girişimciliğin teşvik edileceği bildirildi.

"Bölgesel İnovasyon Stratejisi" oluşturulmasına yönelik çalışmanın Türkiye'de de gerçekleştirilmesi amacıyla ODTÜ Teknokent'in koordinatörlüğünde oluşturulan konsorsiyum tarafından Avrupa Birliği 6. Çerçeve Programı kapsamında, Mersin ili için Bölgesel İnovasyon Stratejisi'nin oluşturulmasına yönelik 1 Haziran 2005 tarihinde başlatılan RIS Mersin Projesi dahilinde "Teknoloji ve İnovasyon Günleri" düzenleniyor.

RIS Mersin Proje Koordinatörlüğü'nden alınan bilgilere göre, proje kapsamında yürütülecek olan, bölgede yenilikçiliğin ve girişimciliğin teşvik edilmesi çalışmalarıyla bağlantılı olarak Ocak 2007-Mayıs 2007 tarihleri arasında ayda 2 kez toplantı düzenlenmesi planlanıyor. Bu etkinlikle, ulusal ölçekte bilim ve teknolojiyle sanayi politikalarının birleşimi olarak ortaya çıkan inovasyon politikasının öneminin algılanması, bölgedeki girişimci niteliğindeki insanlara Türkiye'de başarılı örneklerin tanıtımı, mevcut bilgi birikimleri ve tecrübelerinin paylaşılmasıyla girişimciliğin teşvik edilmesi amaçlanıyor.

Toplantıları Mersin ve çevresindeki yerel aktörlerin, üniversite öğrencilerinin, girişimci adaylarının, bölgesel kalkınma dalındaki paydaşların izlemesi bekleniyor.

Mersin Üniversitesi ve Technoscope tarafından yürütülecek olan "Teknoloji ve İnovasyon Günleri"nin, aynı zamanda Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi ve ODTÜ Teknopark'ın katkılarıyla düzenleneceği bildirildi.

(ÖT-MT-NÇ-NÇ-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title