Haberler

    Seçimi Kazanan Merkel'in En Büyük Endişesi: Aşırı Sağ!

    Güncelleme:

    Almanya'daki seçimlerde büyük oy kaybına uğrayan Merkel'in partisi kaybettikleri halk desteğinden çok, bu kaybın aşırı sağa kaymasından endişeli.

    Yüzde 32'lik oy oranıyla seçimin galibi olan Angela Merkel, "Hükümeti kurmakla yükümlüyüz ve kimse bize rağmen hükümet kuramaz" sözleriyle Alman seçmenin başbakanlık görevini bir kez daha kendine verdiğini ifade etti.

    OY KAYBINDAN ÇOK OYLARIN AŞIRI SAĞA KAYMASINDAN ENDİŞELİ

    Yüzde 9 gibi bir oranla, büyük oy kaybına uğrayan Hristiyan Demokrat Birlik partileri CDU/CSU kaybettikleri halk desteğinden çok, bu kaybın Almanya için Alternatif Partisi'ne (AfD) yani aşırı sağa kaymasından endişeli.


    "KOMŞU ÜLKELERE GÖRE DAHA ŞANSLI SAYILIRIZ"

    CDU taraftarı bir genç, bundan sonraki önceliklerinin küskün seçmeni geri kazanmak olması gerektiğini söylüyor:

    "Komşu ülkelere bakacak olursak, örneğin; Fransa, Polonya ve Hollanda gibi… Bu ülkelere göre biraz daha şanslı sayılırız çünkü AfD'nin aldığı rakamlar oradaki sağ partilere oranla daha düşük. Ama yine de Hristiyan Demokratlar için bile şaşırtıcı oldu. AfD, oy vermeyen kesimi harekete geçirebilir. Bizlerin de bu alana odaklanması gerekiyor. Kaybettiğimiz bir milyon seçmeni nasıl geri kazanırız bunu düşünmemiz lazım."

    SPD KOALİSYON KAPISINI KAPATTI

    Merkel'in koalisyon için elindeki seçenekler önceki dönemlerine göre daha kısıtlı. Zira Sosyal Demokrat Parti (SPD) koalisyona kapısını kapattı. Geriye ise Hür Demokrat Parti ve Yeşiller kalıyor.


    MERKEL'İN KARŞISINDAKİ EN BÜYÜK ZORLUK

    Euronews muhabiri Anja Bencze de CDU'nın genel merkezinden yaptığı bilgilendirmede şu ifadeleri kullandı:

    "Almanya tercihini yaptı. Hristiyan Demokratlar yine çoğunluğu elde etti ama bu kez ağır oy kaybına uğradılar. Angela Merkel'i, sağlam bir hükümet kurabilmesi için uzun ve zorlu koalisyon pazarlığı bekliyor. Önümüzdeki dört yıl boyunca karşısındaki en büyük zorluksa AfD'nin parlamento yer alması olacak."

    Kaynak: Euronews.com / Güncel

    Angela Merkel Almanya Polonya Fransa Politika Dünya Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title