Haberler

Afrin Harekatı'nda 8. Gün! Mehmetçik 8 Koldan Afrin'e Yürüyor

Güncelleme:

Zeytin Dalı Harekâtı'nda ÖSO ve YPG arasındaki mesafe 200 metreye düştü. 4. cepheyi Tel Rifat'tan El Bab'a açan öncü kuvvetler, 8 noktadan Afrin'e ilerliyor. Kentin 1-2 gün içinde alınması planlanıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri ( Tsk ) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerinin Zeytin Dalı Harekâtı'nın 7. gününde tank desteğindeki öncü kuvvetler Azez'den İdlib sınırına kadar, sekiz noktadan Afrin'e doğru ilerlemeye başladı. Afrin sınır kasabaları ve çevresindeki köylerde çatışmalar yaşanırken bölge dün havadan ve karadan ateş altına alındı. Tsk'dan yapılan açıklamaya göre başarıyla devam eden harekatta 13 savaş uçağı ile 23 hedef imha edildi. Stratejik önemdeki Burseya Dağı'nın Azez'e bakan kesimi de tamamen TSK destekli ÖSO güçlerinin denetimine geçti. Bölgede dördüncü cephe de Tel Rifat'tan Bab'a uzanan ve 300 köyü içinde barındıran Münbiç'e uzanan koridora yönelik açıldı. Bu adımın ardından Münbiç'e operasyon başlayabileceği kaydediliyor.

OPERASYON SİS VE YAĞIŞA RAĞMEN SÜRÜYOR

Bölgede yoğun sis ve yağışa rağmen TSK ve ÖSO güçlerinin Afrin'e yönelik harekâtı devam ediyor. Sabah saatlerinde, Afrin'in Burseya Dağı, Bülbül, Raco kasabaları ile Hatay sınır hattında bulunan Cinderes ilçesinin sınır hattındaki hedefler F-16 savaş uçakları tarafından yoğun ateş altına alındı.

TERÖRİST TUZAKLARI

Aynı saatlerde bölgeye yoğun tank ve top atışları gerçekleştirildi. Terör örgütü YPG ise bölgeye el yapımı patlayıcı, mayın ve bubi tuzakları döşüyor.

PYD/YPG'nin derin sığınakları ve tünellerinin bulunduğu Burseya, Parsa ve Darmık dağlarına yönelik hava harekâtı sonrası karadan dün yeni çıkarma yapıldı. Burseya Dağı'nda TSK destekli ÖSO kuvveti, tanklar eşliğinde YPG mevzilerine doğru ilerliyor. Dağın Azez kesimini tamamen kontrol altına alan TSK ve ÖSO güçleri, Afrin'e bakan tarafına ulaşan bölümündeki YPG'lileri bölgeden çıkarmak için ilerliyor.

MESAFE 200 METREYE KADAR DÜŞTÜ, AFRİN 1-2 GÜNE ALINIR

Dağlık bölgede ÖSO ve YPG mevzileri arasında mesafenin 200 metreye kadar düştüğü bildiriliyor. Dağın Afrin kesiminin de bir iki gün içinde alınması planlanıyor. ÖSO güçleri dün Bülbül kasabasına bağlı Türkiye sınır hattındaki Abuden köyünü, yoğun çatışmalar sonrası YPG'den geri aldı.

AFRİN'DEN KORİDOR

Alınan bilgilere göre Afrin'e yönelik beş kol ve sekiz noktadan harekât sürerken terör örgütünün kontrolünde bulunan Tel Rifat'tan El Bab'a uzanan bölgede yeni bir cephe açıldı. Tel Rifat'tan TSK denetimindeki El Bab üzerinden Münbiç'e uzanan bölgede 300 köy terör örgütü denetiminde bulunuyor. Büyük bölümü Araplardan oluşan bölgeyi YPG'den almak için önümüzdeki günlerde kapsamlı bir harekât yapılması bekleniyor.

343 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Genelkurmay Başkanlığı'ndan harekâtın 7. gününde yapılan açıklamada, 20 Ocak 17.00'de başlatılan Zeytin Dalı Harekâtı'nın planlandığı şekilde devam ettiği belirtildi. Açıklamada, "Hava Kuvvetleri tarafından gece süresince gerçekleştirilen hava harekâtı ile PKK/KCK/PYD-YPG ve DAEŞ terör örgütlerine ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzisi olarak kullanılan toplam 23 hedef imha edilmiştir. Harekâta katılan 13 uçak emniyetle üslerine dönmüşlerdir. Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında şu ana kadar bölgeden elde edilen bilgilere göre, en az 343 PKK/KCK/PYD-YPG ve DAEŞ terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği tespit edilmiştir" denildi. Açıklamada, harekâtın planlandığı şekilde başarıyla devam ettiği vurgulandı.

GAZETECİLERİN ÜSTÜNE TACİZ ATEŞİ

Harekâtı takip eden yabancı basın kuruluşlarının temsilcileri için Azez bölgesine düzenlenen gezi sırasında terör örgütü PYD/ Pkk'lılar taraından taciz atışı yapıldı. Yabancı gazeteciler Burseya Dağı eteklerindeki mevzilerde görüntü aldığı sırada, bir bölümü teröristlerin işgalindeki alandan taciz atışı gerçekleştirildi. Olayda yaralanan olmadı. Gazeteciler, Azez'e götürüldü.

(Kaynak: Milliyet)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Afrin Azez TSK PKK Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title