Haberler

Mehmet Ağar İTO Yöneticileri ile Kobi'leri Konuştu...

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar Bütçe Disiplininin Sarsıldığını, Seçim Süreci Uzadıkça Daha Önce 16 Milyar Dolar Olarak Hedeflenen Bütçe Açığının Sadece Geride Kalan 2 Ayda 8 Milyar Dolar Olarak Çıktığını Öne Sürdü.

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar bütçe disiplininin sarsıldığını, seçim süreci uzadıkça daha önce 16 milyar dolar olarak hedeflenen bütçe açığının sadece geride kalan 2 ayda 8 milyar dolar olarak çıktığını öne sürdü. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş ve İTO yetkilileri ile küçük ve ortaboy işletmelerin (KOBİ) sorunlarını görüşen Ağar, Türkiye'de ihracatın yükselmesine karşılık üretimin ithalata bağlı olarak sürdüğünü ve bu nedenle dış ticaret açığının arttığını ifade etti. İstikrarın makro düzeyde sürdürülebilir düzeye getirilmesi gerektiğini söyleyen Ağar, Türkiye'nin bu amaçle ekonomisini "Döviz - Borsa - Faiz" üçgeninden kurtarması gerektiğini ifade etti. İktidara geldiklerinde KOBİ odaklı kalkınma stratejisini yaratmak için çalışacaklarını söyleyen Ağar, "Bunun sağlanabilmesi için şekli bir özellik taşıyan Ekonomik Sosyal Konsey'in yerine 'Toplum Çatı Örgütü' kurarak hesap verebilir bir siyaset sistemi yaratacağız" diye konuştu.

Siyaseti "İstinye-Tarabya- Maslak" üçgeninden de çıkaracaklarını ifade eden Ağar, tekstil, deri, otomotiv yan sanayi, sanayie dayalı tarım, mermercilik ve madencilik kollarının da öne çıkarılacağını belirtti.

Daha önce verdiği "15 günde İstanbul sokaklarını geri alacağım" şeklindeki sözlserinin hatırlatılması ve bunun nasıl bir yöntemle yapılacağının sorulması üzerine Ağar, "Sokakları 15 günde nasıl geri alacağımızı, bunun yöntemlerini daha sonra halkımızla paylaşacağız. Biz bunu daha önce yapmıştık. O dönemde esnaf da bizim bunu nasıl yaptığımızı hatırlayacaktır. Hukuka saygılı ve demokratik bir şekilde yapacağız. KOBİ'lerin güçlendirilmesi, istihdamın artırılması da bunun yöntemlerinden biri" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin de halkın doğrudan ilgisini çeken bir konu olduğunu kaydeden Ağar, bunun açıklıkla tartışılması ve uzlaşma yoluyla konunun bir çözüme ulaştırılması gerektiğini belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title