Haberler

Meclis, Kara Harekatını Haftaya Görüşecek

CHP'nin, Irak ve ABD'nin Tutumu ile Harekatın Süresi ve Geri Çekilmenin Zamanlamasıyla İlgili Verdiği Genel Görüşme Önergesi Haftaya Görüşülecek.

CHP'nin, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, terörle mücadele kapsamında yapılan kara harekatının süresi ve geri çekilmenin zamanlamasıyla ilgili verdiği genel görüşme önergesinin öngörüşmeleri 20 Mart Perşembe günü TBMM Genel Kurulu'nda yapılacak. Görüşmeler AKP'nin istemiyle kapalı gerçekleşecek.

Genel görüşme önergesinin hangi gün işleme konulacağı konusunda iktidar ve muhalefet partileri uzlaşma sağlandı. CHP önergenin TBMM Başkanlığına sunulmasının ardından işlem görmemesi üzerine TBMM Genel Kurulu'nun haftanın ilk günü olan Salı günü görüşülmesi için harekete geçti. Ancak, AKP'nin konunun hassas olduğu ve görüşme gününün belirlenmesinden özenli davranılması konusundaki talebi üzerine CHP önergenin aynı günü görüşülmesi için hazırladığı grup önerisini geri çekti. CHP, iktidar partisinden uygun bir gün belirlenmesi halinde karşı çıkmayacaklarını ilettiler.

Konuyu değerlendiren AKP kurmayları öngörüşmenin önümüzdeki hafta Perşembe günü ve kapalı yapılmasının uygun olacağını kararlaştırdı. CHP'liler ise Perşembe gününde mutabık kaldıklarını ancak görüşmelerin açık yapılmasının sorun yaratmayacağını, duyulan endişelerin yersiz olduğunu ifade ediyorlar. Konu Salı günü yapılacak Danışma Kurulu'nda karara bağlanacak. Kurul'da anlaşma sağlanamazsa Genel Kurul'da AKP'nin oyları görüşmenin yöntemini belirleyecek.

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, Genel Görüşme önergelerinin öngörüşmelerinin haftaya Perşembe günü yapılacağını belirterek, "Danışma Kurulu toplantısında da ayrıntıları ele alacağız. Şimdilik şifahen Perşembe günü görünüyor" dedi. (ANKA)

(BK/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title