Haberler

Mazot Dolu Tanker Yandı: 1 Ölü, 1 Yaralı

Kastamonu'nun Bozkurt İlçesinde Mazot Dolu Bir Tankerin Yanması Sonucu 1 Kişi Öldü, 1 Kişi Yaralandı. Tankerdeki Alevlerin Ormanlık Alandaki Ağaçları Tutuşturmasıyla Başlayan Yangın İse İtfaiye Ekiplerinin Müdahalesiyle Büyümeden Söndürüldü.

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde mazot dolu bir tankerin yanması sonucu 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı. Tankerdeki alevlerin ormanlık alandaki ağaçları tutuşturmasıyla başlayan yangın ise itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle büyümeden söndürüldü.

İzmit'teki rafineriden Bozkurt'a akaryakıt getirmekte olan Ali Dönmezer'in kullandığı plakası belirlenemeyen mazot dolu tanker, ilçeye 17 kilometre uzaklıktaki Hoday Boğazı mevkiinde fren balatalarının aşırı ısınarak tutuşması sonucu yanmaya başladı.

Tankerin alev aldığını gören Ali Dönmezer (48) hareket halindeki tankerden atlayarak kurtuldu. Yaralanan sürücü Bozkurt Devlet Hastanesinde yapılan müdahalenin ardından Kastamonu Devlet Hastanesine sevk edildi. Dönmezer'in durumunun ciddi olduğu bildirildi.

Sürücüsü olmayan tanker ise Hoday Boğazı'ndaki ormanlık alana girdi. Bu sırada patlamanın da meydana geldiği tankerden çevreye yayılan yangın, ormanlık alanın tutuşmasına neden oldu. Yangın, İnebolu, Bozkurt, Abana ve Çatalzeytin Belediyelerine ait itfaiye ve orman ekiplerinin müdahalesi sonucu söndürüldü.

Yangın sırasında şoförün yanında bulunduğu belirlenen araçtaki bir kişinin de yanarak öldüğü ve bu kişinin kimlik tespit çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title