Haberler

Mavi Tünel'de Dev Adım

Mavi Tünel Projesi kapsamında, Afşar Bağbaşı Derivasyon Kanalı ile Mavi Regülatörü ve Apa-Hotamış İletim Kanalı inşaatlarının protokolü imzalandı.

Mavi Tünel Projesi kapsamında, Afşar Bağbaşı Derivasyon Kanalı ile Mavi Regülatörü ve Apa- Hotamış İletim Kanalı inşaatlarının protokolü imzalandı.

Devlet Su İşleri (DSİ) Konya 4. Bölge Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen protokol imza törenine, DSİ Bölge Müdürü Mustafa Uzun ve yüklenici firma yetkilileri katıldı. İmza öncesi projeler hakkında bilgi veren DSİ 4. Bölge Müdürü Mustafa Uzun, Konya Ovası Projesi (KOP) kapsamında yürütülen Göksu derivasyonu projelerinin önemli bir adımının atıldığını söyledi. Uzun, "Göksu derivasyonu diye adlandırdığımız proje demeti tamamlandığında toplamda yıllık 414 milyon metreküp su mavi tünel vasıtasıyla ovaya intikal ettirilecek ve oradan diğer üniteler tamamlandığında da sulamaya hizmet verir hale gelmiş olacaktır. Göksu derivasyonunun Bağbaşı Barajı ve mavi tünel dışındaki diğer ünitelerinden Bozkır Barajı inşaatını geçen yıl ekim ayında başlattık. Şu an yaklaşık yüzde 30 mertebelerine ulaşmış durumdayız. Afşar Barajı'ndan çevrilecek suları Bağbaşı Barajı'na iletecek olan Afşar-Bağbaşı derivasyon tüneli yaklaşık 18 bin 140 metre uzunluğunda 5.2 metre çapında dev bir tünel. Sayın Bakanımızın da tabiriyle içinden büyük kamyonların geçebildiği dev bir tünel olarak inşa edilerek 18 kilometre uzunluğunda tünel yapılacak. Projenin ihale bedeli geçen yılın fiyatlarıyla 102.5 milyon lira, bugünkü fiyatlarla beraber fiyat farklarını da üzerine koyduğumuzda yaklaşık 140 milyon lira. Kamulaştırma maliyetlerinin de girişli çıkışlı olduğunu düşünürsek bu miktar biraz daha artacaktır. Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu ve Genel Müdürümüzün talimatlarıyla yeni projeleri gerek Konya Ovası sulamaları, gerek Apa-Hotamış sulamaları, Karadağ sulamaları adı altında modern yöntemlerle borulu sulamalarla birlikte projelerini geliştiriyoruz. Buraya getireceğimiz sularla yapmakta olduğumuz bu sulama projeleriyle birlikte Çumra Ovası, Karaman'a doğru olan Karadağ civarındaki ovaların sulaması inşallah modern yöntemlerle gerçekleştirilecektir. Başta Sayın Başbakanımızın başlattığı Bakanımız Veysel Eroğlu'nun da sürdürdüğü projeleri mutlaka resmi süresinden önce bitirme hedefimiz var ki hizmete açalım. Bu konuda zaten yüklenici firmamız tecrübeli ve gayretli. Dolayısıyla onlarda hazırlıklarını yapıp sıkışık takvimde vermiş olduğumuz süreyi daha da aza indirip hizmetin vatandaşa çok daha kısa sürede intikali sağlanmış olacaktır" diye konuştu. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Afşar Barajı Hotamış Bağbaşı Konya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title